Gyártók Egymilliárd eurót kínálnak a VW egyik márkájáért

Egymilliárd eurót kínálnak a VW egyik márkájáért

autopro.hu/B.B. | 2017.07.31 09:15

Egymilliárd eurót kínálnak a VW egyik márkájáért

Nem kis összeget adna a Benetton-család a VW motormárkájáért, azonban úgy tűnik, egyre több a komoly jelentkező a Ducatiért.

Hirdetés

Nyilvános ajánlatot tett az olasz Benetton-család a jelenleg a VW-konszern tulajdonában álló Ducatira, a család érdekeltségébe tartozó Edizione holding valamivel több mint egymilliárd eurós ajánlatával azonban koránt sincs egyedül az érdeklődők között.

Szívesen megkaparintaná a motorkerékpár-gyártót többek között az indiai Eicher Motors, a Bajaj Auto, de a különféle extrém járműveiről híres amerikai Polaris is. Úgy látszik, a vételi lehetőség nem csak az iparági szereplőknek vonzó, a tőkebefektetők közül a Bain Capital, a CVC, az Advent, a PAI és az InvestIndustrial is lát potenciált a Ducatiban.

Az Audi, mely 900 millió és 1,2 milliárd euró közti összegre számít a leendő adásvételből, még április végén bízta meg az Evercore pénzügyi szolgáltatót, hogy mérje fel a Ducati eladásának lehetőségeit. Sajtóhírek szerint a cég a közeljövőben már végre is hajtja az érdeklődők közti első szűrést.

Kiemelt Partnereink