Gyártók Egymilliárd dollárt tol évtizedes üzemeibe az FCA

Egymilliárd dollárt tol évtizedes üzemeibe az FCA

autopro.hu/B.B. | 2017.01.10 10:30

Egymilliárd dollárt tol évtizedes üzemeibe az FCA

A régebbi gyárak bővítése és modernizálása kétezer új munkahelyet jelent. Egy másik gyártó is milliárdos beruházást jelentett be a napokban.

Hirdetés

Egymilliárd dolláros fejlesztést jelentett be az olasz-amerikai FCA a detroiti autószalon megkezdésének előestéjén: az összegből két, már meglévő tengerentúli gyárat modernizálnak, illetve bővítenek. A Michigan és Ohio államokban lévő üzemek egyikében a Jeep egyik korábbi modelljét, a Wagoneert élesztik újra, melynek gyártása még 1991-ben állt le.

A Daimler első embere is hasonló bejelentést tett Detroitban: a Dieter Zetsche-vezette gyártó 1,3 milliárd dollárt tervez befektetni az USÁ-ban, amiből a Tuscaloosa melletti üzemet bővítik. A 2015-ben háromszázezer kocsit gyártó üzemben a SUV-ok termelésének növelése miatt 300 új állás jön létre.

Néhány nappal korábban a Ford törölte egy Mexikóban tervezett projektjét, egyben 700 millió dolláros amerikai befektetést jelentett be. Ennek fényében úgy látszik, az FCA döntéseinek pozitív mellékeredménye lehet, hogy javul a hamarosan hivatalba lévő elnökkel való viszonya.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink