Gyártók Egyes autókat már ötödszörre hív vissza a Honda

Egyes autókat már ötödszörre hív vissza a Honda

autopro.hu/B.B. | 2016.04.12 09:56

Egyes autókat már ötödszörre hív vissza a Honda

Ezúttal a japán gyártó által több mint tíz éve készített Accord modellek légzsákjaival akadt probléma.

Hirdetés

Lassan már fel sem figyelünk, ha a Takata-botrány miatt pár tízezres visszahívást jelentenek be, az azonban elég szokatlan, hogy egyes modellekkel már ötödik alkalommal kell a szerviz felé venni az irányt. Márpedig a gyártó most 11 ezer, tíz évnél idősebb Accord tulajdonosát szólítja fel, hogy a hibás légzsákaktiváló töltetek miatt vigye javításra autóját, ezek között pedig akad több olyan példány, amivel ötödszörre kell a tervezetten felül is szervizbe indulni.

A gondot természetesen nem az okozza, hogy már tíz évvel ezelőtt is a fémszilánkok utastérbe repítésének veszélyével fenyegető légzsákokat szerelték volna a modellekbe, hanem az, hogy az eredeti aktiváló tölteteket időközben többször is cserélték. A botrányban érintett légzsákok a legutolsó, 2014-es alkatrészcsere során kerülhettek az idős autókba.

Egyes példányokban ötödik alkalommal szedik szét és rakják majd össze

A japánok felhívták a figyelmet, hogy 2008 óta csak az Egyesült Államokban 8 milliónál is több autót hívtak vissza, a március végén történt újabb baleset azonban rávilágított arra, hogy a biztonsági kockázat teljes elhárításához még sok jármű biztonsági kiegészítőjét cserélni kell.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink