Gyártók Egy szakemberrel kevesebb – Kurt Kelty elhagyta a Teslát

Egy szakemberrel kevesebb – Kurt Kelty elhagyta a Teslát

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.03 16:35

Egy szakemberrel kevesebb – Kurt Kelty elhagyta a Teslát

Épphogy kigurultak a gyárból az első Tesla Model 3 elektromos szedánok, a vállalat növekedésének és technológiai innovációjának kulcsemberét veszítette el. A Tesla akkumulátor technológiáért felelős igazgatója, Kurt Kelty elhagyta a gyártót, miután több mint tíz évig dolgozott a vállalattal.

Hirdetés

Kelty 2006-ban csatlakozott a Teslához, miután 14 évet lehúzott a Panasonicnál, amelynek munkatársaként közvetítő szerepet töltött be a Tesla nevadai gigagyárával való partnerség során. Távozása a Tesla pénzügyi igazgatója, Jason Wheeler, és fő autópilótája, Chris Lattner korábbi felmondása után történt. A Tesla elismerte, hogy Kelty „elhagyta a vállalatot, hogy más lehetőségeket is felfedezzen”, és felelőssége „megoszlik a Tesla létező csapatai között”.

Míg egy másik kulcsszereplő kilépése nagy ütést mérne a Teslára, Kelty jobb állapotban hagyta a vállalatot, mint ahogy az volt, amikor ő belépett. Segített a vállalatnak a terjeszkedésben, nagy üzleteket kötött a beszállítókkal, és segített a Tesla beszállítói infrastruktúrájának kiterjesztésében. A bizonytalan időkben is a Teslával volt, és a vállalat most stabilabbnak tűnik, mivel előre menetel, annak ellenére, hogy Kurt Kelty kilépett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink