Gyártók Dél-Korea már eurómilliókat is követel a VW-től

Dél-Korea már eurómilliókat is követel a VW-től

autopro.hu/B.B. | 2016.12.13 06:30

Dél-Korea már eurómilliókat is követel a VW-től

Az ázsiai ország vezetői nem elégszenek meg az értékesítési stoppal, egy megtévesztő reklám miatt most 30 millió euró kártérítésre tartanak igényt.

Hirdetés

Nem enyhül a dél-koreai döntéshozók európai autógyártókkal kapcsolatos szigora: az ország az elsők között volt, ahol a dízelbotrány után leállították a VW értékesítéseit, a héten pedig több nagy autógyártó esetében is hasonló szankciókat lengettek be. Ha mindez nem lenne elég, egy megtévesztő reklám miatt az ország most 30 millió eurót követel a Volkswagentől.

A vád szerint a valótlant állító marketingakciókban szereplő autókból összesen 120 ezret adtak el 2008 és 2015 között. Dél-Korea szerint a csúsztatások a szigorú kibocsátási határértékekhez kapcsolódtak. Az eset az Amerikából indult dízelbotrány egyik újabb állomása, a kártérítés követelésén túl pedig az ország vezetői öt helyi és német VW-alkalmazott ellen is feljelentést terveznek.

Az, hogy az európai autógyártó és az ázsiai ország kapcsolata valószínűleg nem fog egyhamar a 2015 szeptembere előtti szintre visszajutni, már korábban is sejthető volt, hiszen a Volkswagen még most sem árusíthatja modelljeinek egy jelentős részét.

Kiemelt Partnereink