Gyártók Csúcstechnológiás 3D nyomtatás a Daimlernél

Csúcstechnológiás 3D nyomtatás a Daimlernél

autopro.hu/H.J. | 2019.12.10 15:02

Csúcstechnológiás 3D nyomtatás a Daimlernél

A Daimler Buses fejlett 3D nyomtatási technológiákkal dolgozik. Az ügyfelek számára magas minőségű, gyorsan elérhető, saját igények szerint kialakított 3D nyomtatott alkatrészeket kínál a vállalat.

Hirdetés

A 3D technológia segítségével a vállalat buszokat gyártó részlege ezentúl gyorsan és hatékonyan tud reagálni a sürgős, illetve speciális vevői igények esetén is. A legyártott alkatrészek között szerepelnek többek között a burkolatok, fogantyúk, de az egyedi konzolok is. A buszok belső terében már ma is sokrétűen alkalmazzák a technológiát – például fém alkatrészek és csuklópántok műanyag borításaként.

Egyre sokszínűbb felhasználási lehetőségek

A fejlesztési központban 300 000 alkatrészt vizsgálnak, hogy alkalmasak-e a 3D nyomtatásra – ebből 200 000-et már jóvá is hagytak. A jövőben pedig tovább bővítené a vállalat az alkatrészek listáját. A legfőbb cél, hogy az ügyfelek számára közvetlenül, házon belül elkészíthessék a pótalkatrészeket.

Emellett a vállalat nagy hangsúlyt fektet a nyomtatáshoz felhasznált alapanyagok összetételére, hogy azok a jövőben megfeleljenek a különböző ipari követelményeknek. A 3D-nyomtatott fém alkatrészek előnye, hogy sokkal erősebbek, mint hagyományos társaik, mivel a technológia nem más, mint egy mikroszkopikus hegesztési eljárás.

Személyre szabható elemek a webshopból

2020 közepétől kezdve az Omniplus az alkatrészek mellett személyre szabott dekorációs elemeket is képes lesz előállítani. A különböző felületekre kérhető, egyéni tervezéssel és grafikával rendelhető elemek között szerepel például a fogantyú betét, az ülések oldalsó burkolata, az összecsukható asztalok, vagy a márkalogók egyaránt.

A szolgáltatás az Omniplus eShop oldalán lesz elérhető hamarosan, ahol az ügyfelek saját maguk feltölthetik igényeiket. Az alkatrészeket ezt követően a vevő egyszerűen kicserélheti – olvasható a Daimler közleményében.

Nyitókép: media.daimler.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink