Biztosan folytatódnak a tárgyalások a Mercedesnél

Szerző: Wurmbrandt András | 2016.11.25. 08:56

Miután csütörtökre virradó éjjel a szereldei munkatársak egy csoportja kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a kecskeméti Mercedes gyárban, a cég vezetése megerősítette, kész folytatni a bértárgyalásokat.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke kérdésünkre elmondta, biztosan folytatódnak a tárgyalások a Mercedes menedzsmentjével a jövő évi béremelés mértékéről, ám egyelőre nincs pontos időpontja a találkozónak. 

Csütörtökön még úgy tűnt, hogy a szerdai megegyezés nélküli tárgyalás, illetve a kisebb sztrájk után pénteken folytatódhatnak az egyeztetések.

Mint ismert, a dolgozók nagyobb részét képviselő Vasas Szakszervezet továbbra is ragaszkodik a 15 százalékos bérfejlesztéshez, a Mercedes gyár vezetése azonban ennél lejjebb szorítaná az emelés mértékét.

A menedzsment egyébként már megegyezett a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) egy többlépcsős, két évre szóló, a korábbiakat jóval meghaladó bérfejlesztésről. Ezt a megállapodást azonban a Vasas Szakszervezet nem írta alá.

A Mercedes tájékoztatása szerint a szerda éjjeli sztrájk, illetve a sztrájkkészültség ellenére a gyárban a tervek szerint zajlik a termelés.