Gyártók Bemutatta a Zetor a 4x4-es páncélozott hadi járművét (sok fotóval)

Bemutatta a Zetor a 4x4-es páncélozott hadi járművét (sok fotóval)

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.17 12:32

Bemutatta a Zetor a 4x4-es páncélozott hadi járművét (sok fotóval)

A szlovákiai Zetor Engineering bemutatta négykerék-meghajtású páncélozott taktikai járművét, a Gerlachot.

Hirdetés

A HTC Investments Mérnöki Divíziójának tagjaként a Zetor Engineering Slovakia vállalatot 2000 júniusában alapították működőképes prototípusok tervezése, fejlesztése és gyártásának céljából. A vállalat fejlesztésre, innovációra és változatos gyártási feladatokra szakosodott professzionális kutatási és fejlesztési központ, mely a hadiipar számára is dolgozik.

A Gerlach projektben a HTC Investment Mérnöki Divíziójának számos egyéb vállalata is részt vett. Ilyen volt a Zetor Engineering Brno vállalat, amely a Wolfdog és a Fox lánctalpas járművek fejlesztésében is közreműködött, valamint a több projektben – például lőszerszállító járművek, futóművek, üzemanyag-tartályok, vezető nélküli, távirányítású szárazföldi járművek – is érdekelt IPM Engineering vállalat is. A Gerlach kifejlesztése közös siker, amelyben ugyanígy fontos volt a Zetor Tractors tapasztalata a terepjárművek terén.

Meghatározó előnye a Gerlachnak, hogy a járműben a 21. századi hadműveletek tapasztalatain alapuló legmodernebb műszaki és konstrukciós megoldásokat alkalmazták. A versenytársként számba jöhető járművek egy részét évtizedekkel ezelőtt fejlesztették ki, míg a Gerlach a védelem, a moduláris felépítés, a mozgékonyság és a kényelem terén is a legmagasabb fokozatot képviseli, és a legváltozatosabb típusú bevetéseken is alkalmazható.

A Gerlach főképp azzal emelkedik ki a taktikai járművek mezőnyéből, hogy a védettséget és mozgékonyságot versenyképes árakkal kombinálja.

A projekt az összes olyan piacot megcélozza, ahol a vevők új, többcélú 4x4-es járművek beszerzését illetve elavult járműveik lecserélését tervezik.

A már említett Fox lánctalpas jármű. Terepen is jól teljesít (Rapid Deployment Vehicle, RDV), melyet a különleges és a gyorsreagálású erők speciális szükségleteinek megfelelően fejlesztettek ki. A jármű négy fős személyzet és felszerelésének szállítására alkalmas (beleértve a fegyverzetet is).

Kiemelt Partnereink