Gyártók Bekebelezné a Renault az AvtoVAZ összes részvényét?

Bekebelezné a Renault az AvtoVAZ összes részvényét?

autopro.hu | 2016.02.12 14:39

Bekebelezné a Renault az AvtoVAZ összes részvényét?

Az oroszországi recesszió ellenére erős évet zárt a Renault-csoport. Az összességében kedvező adatoknak köszönhetően a franciáknál akár az AvtoVAZ gyártó teljes átvétele is szóba kerülhet.

Hirdetés

Az orosz piacon elszenvedett eurómilliós veszteségek ellenére jó évet tudhat háta mögött a Renault-csoport. A konszern forgalma 10,4 százalékkal 45 milliárd euró fölé emelkedett, nettó nyeresége pedig csaknem 50 százalékkal, 2,96 milliárd euróra nőtt. A csoport elnöke, Carlos Ghosn szerint a dolgozók munkájának és a vállalat modelljeinek népszerűsége miatt könyvelhettek el a korábbi éveknél kedvezőbb adatokat.

A gyártó nem minden területen szembesült pozitív fejleményekkel: Oroszország gazdasági problémái a franciáknak 620 millió euró veszteséget okoztak, a többségi Renault-tulajdonban lévő AvtoVAZ piaci értéke is jelentősen csökkent. A Renault közlése szerint szükség lehet az orosz gyártó pénzügyi megerősítésére, a konszolidáció során pedig elképzelhető, hogy az AvtoVAZ teljes egészében a franciák birtokába kerül.

Száz százalékban átveszi a Renault az AvtoVAZ-t?

A Renault-csoport a következő évekre a forgalom és a nyereség további emelkedését jósolja, a globális piacon 1-2 százalékos növekedésben bízik. A brazíliai és az orosz kereslet további gyengélkedését a Kínában és Indiában bővülő fogyasztói igények ellensúlyozhatja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink