Gyártók Beindultak az amerikai autógyártók – a Ford és a GM is levadászná a Teslát

Beindultak az amerikai autógyártók – a Ford és a GM is levadászná a Teslát

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.07 06:26

Beindultak az amerikai autógyártók – a Ford és a GM is levadászná a Teslát

Egy nap különbséggel jelentette be a két nagy amerikai autógyártó, hogy tucatnyi alternatív hajtású kocsival komolyan erősítik elektromobilitási fejlesztéseiket. Félhet a Tesla és az európai konkurencia?

Hirdetés

A General Motors, az Egyesült Államok legnagyobb autógyártója 20 új e-modellt dob piacra 2023-ig, továbbá az üzemanyagcella technológiát is fejleszteni fogja. Az USA második legnagyobb gyártójaként a Ford is hadat üzent a Teslának, intenzívebbé akarja tenni az elektromobilitási folyamatot.

– A GM a teljesen elektrifikált jövőben gondolkodik – mondta Mark Reuss, igazgató. A vállalat több irányt is erősítene, így nem csak a villanyautókkal, hanem a víz- és üzemanyagcellás meghajtással kapcsolatos kutatásokat is indítanak.

A Ford felállított egy úgynevezett Edison-csoportot, mely a következő években elektromos hajtású autók fejlesztésével fog foglalkozni – jelentette be Jim Hackett egy new yorki konferencián a vállalat stratégiáját.

Az amerikai piac vezetőinek elektromos offenzívája a Tesla Model 3-ra nézve jelenthetnek majd nagy veszélyt, mivel az új modellek nagyjából egy árkategóriába kerülnek a startup modelljeivel.

Mindkét vállalat részvényei a bejelentések után gyors emelkedésbe kezdtek a tőzsdén.

Kiemelt Partnereink