Gyártók Az új Rolls-Royce Phantom: egy kis művészet a műszerfalon

Az új Rolls-Royce Phantom: egy kis művészet a műszerfalon

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.06 06:33

Az új Rolls-Royce Phantom: egy kis művészet a műszerfalon

A Rolls-Royce nemrég bemutatott legújabb generációs Phantomja magasra tette a lécet a kifinomultság és a gazdagság terén: csendesen átölel, ahogy beülünk az autóba, a hátsó üléseknél pedig rejtett italos szekrény is van whiskys poharakkal.

Hirdetés

Csakúgy, mint a többi Rolls-Royce-nál, a Phantomnál is személyre szabható az autó.

Torsten Muller-Otvos, a Rolls-Royce vezérigazgatója szerint csak az ügyfél képzelete szab határt a vállalatnak. Elmondja, mit akar, ők pedig megépítik. A világon senki más nem képes erre a teljes mértékű személyre szabásra.

Ami a leginkább lenyűgöző, az az, amit a Rolls-Royce Phantom nagy műszerfalával csináltak, az üres tereket egy művészeti galériává változtatták. Egy tiszta, egy anyagból álló felület, amely végignyúlik a közel kétméteres szélességben. Miért ne lehetne elfedni? Díszített króm számlapok és egy analóg óra is a kiállítás része a sofőr oldalon, a többinek csak a képzelet szab határt.

– A 18. században a miniatűrök divatos és értékes művészi alkotások voltak, amikkel a tulajdonosaik a szeretteikről vihettek képeket magukkal, ha úton voltak. Nagyon tetszett az ötlet. Ma ügyfeleink számára is megvan a lehetőség erre – mondta Giles Taylor, a vállalat dizájn igazgatója.

Az ügyfelek a kedvenc művészüket vagy tervezőjüket is kiválaszthatják, hogy dolgozzanak együtt a Rolls-Royce-szal, hogy egy valóban egyedi kincset készíthessenek, ami a műszerfal teljes szélességét borítja. A Rolls-Royce már néhány művésszel dolgozott is együtt, hogy megmutassa a lehetetlent:

  • Egy olajfestmény, amit a kínai Lian Yangwei renovált. Anglia őszi tájait mutatja be
  • Egy aranyozott, 3D nyomtatott DNS-térkép a tulajról, amit a német Thorsten Franck készített
  • Egy kézzel készült porcelán rózsa, amit a Nymphenberg renovált
  • Egy absztrakt selyem mű az angol Helen Amy Murray-től

Ha csak szimplán nem érdekli a művészet, akkor is személyre szabhatja műszerfalát olyanokkal, mint a fa, a fém, a selyem vagy a bőr.

De ha már az ember megvesz egy Rolls-Royce-t, miért ne kényeztesse magát egy kis plusszal, nem igaz?

Hirdetés

Kiemelt Partnereink