Gyártók Az elődmodellhez hasonlóan az új BMW X6 is Spartanburgban készül

Az elődmodellhez hasonlóan az új BMW X6 is Spartanburgban készül

autopro.hu/B.A. | 2019.11.01 14:00

Az elődmodellhez hasonlóan az új BMW X6 is Spartanburgban készül

A Sports Activity Coupé (SAC) szegmens megalapítója, a BMW X6 harmadik generációjához érkezett. Kimagasló teljesítmény, innovatív felszereltségi opciók és sportosan dinamikus vezethetőség jellemzi a letisztult, exkluzív formanyelvű autót.

Hirdetés

Az új BMW X6 26 milliméterrel hosszabb (4935 milliméter) és 15 milliméterrel szélesebb (2004 milliméter), mint közvetlen elődmodellje. A dinamikusan elnyújtott karosszériaarányok 6 milliméterrel alacsonyabban (1696 milliméter) formálnak erőtől duzzadó kiállást. Az újdonság tengelytávolsága 42 milliméterrel nőtt (2975 milliméter).

Világító BMW-hűtőrács

A frontrész leginkább szembetűnő újítása a nagyméretű, egyetlen elemből formált BMW-hűtőrács, amely mindkét szélén egy-egy ponton szinte összeér az első fényszórókkal. Az új BMW X6 ráadásul a bajor prémiumgyártó sorozatgyártásban kínált modelltörténetének első olyan négykerekűjeként debütál, amelynek opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a világító BMW-hűtőrács is megtalálható. A kivételes exkluzivitást ígérő stílusjegy az autó nyitásakor és zárásakor aktiválódik, de a vezető manuálisan is be-, illetve kikapcsolhatja. A BMW-hűtőrács világító funkciója utazás közben is bármikor aktiválható. 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléstámlájával és alapesetben 580 literes, a hátsó ülések ledöntésével egészen 1 530 literig bővíthető csomagtér-térfogatával az utastér nagyfokú sokoldalúságról tesz tanúbizonyságot.

Az új BMW X6 kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással érkezik meg az utakra
Az új BMW X6 kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással érkezik meg az utakra

BMW Laserlight

Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez az adaptív LED-technológiás első fényszórókkal dolgozó BMW Laserlight lézerfény-technológia is megrendelhető, amelynek BMW Selective Beam intelligens távolságifény-asszisztense elvakítás-mentes megvilágítást és mintegy 500 méteres világítástartományt garantál.

Négy erőteljes motor

Az új BMW X6 kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással érkezik meg az utakra. A motorpaletta csúcsán a 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotorral szerelt BMW M Performance modell áll. A BMW X6 M50i oldalán a BMW X6 M50d trónol, amelynek motorházteteje alatt egy 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítményű soros hathengeres dízelmotor dolgozik, négy turbófeltöltővel. A BMW X6 xDrive40i meghajtásáról egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor, a BMW X6 xDrive30d mozgatásáról pedig egy 195 kW / 265 lóerő maximális teljesítményű soros hathengeres dízelmotor gondoskodik.

Az új BMW X6 a Sports Activity Vehicle (SAV) modellek agilis és sokoldalú menettulajdonságait a BMW-kupék jármű-sziluettjével egyesíti.
Az új BMW X6 a Sports Activity Vehicle (SAV) modellek agilis és sokoldalú menettulajdonságait a BMW-kupék jármű-sziluettjével egyesíti.

xDrive

Az új BMW X6 mindegyik hajtáslánc-változatában nyolcfokozatú Steptronic automataváltó dolgozik, amelyhez már az alapfelszereltség részeként intelligens összkerékhajtás társul, a tapadást, az agilitást és az iránystabilitást egyaránt maximalizálva. A BMW xDrive technológia legújabb nemzedéke minden pillanatban a vezetési szituáció sajátosságai szerint osztja el az első és a hátsó tengely között a motorból érkező erőt, minden korábbinál pontosabban és gyorsabban.

Ez már az X6 harmadik nemzedéke
Ez már az X6 harmadik nemzedéke

Menetdinamika

A kettős keresztlengőkaros első- és ötkaros hátsó kerékfelfüggesztés együttműködésének köszönhetően az új BMW X6 kivételes menetdinamikát és fejedelmi menetkomfortot, az épített utakról letérve pedig kiemelkedő terepjáró képességeket garantál. Az új BMW X6 alapfelszereltségeként és opcionális extrafelszereltségeként egyaránt intelligens vezetést támogató rendszerekkel készül. Az utastérben dolgozó BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés páratlan járműkapcsolati megoldásokat garantáló kijelző- és járművezérlő koncepciót hív életre. A technológia egy nagy felbontású, teljes mértékben digitális műszeregység és egy központi kijelző párosából áll, egyaránt 12,3” képernyő-átmérővel.

Ahogyan elődmodellje, úgy az új X6 is az egyesült államokbeli Spartanburg városában készül majd. Az újdonság forgalmazása novemberében kezdődik.

Kiemelt Partnereink