Trend Az Audi tesztelni kezdte a házon belüli autómegosztást

Az Audi tesztelni kezdte a házon belüli autómegosztást

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.25 15:00

Az Audi tesztelni kezdte a házon belüli autómegosztást

A berlini Drive By startuppal közösen kezdett az Audi egy állomáshoz kötött autómegosztó szolgáltatásba, egyelőre előre meghatározott városrészek bérlői és felhasználói számára. A projekt neve Audi Pool – lehet, hogy nem árt megjegyezni.

Hirdetés

Értékes kísérleti projekt részesei lehetnek a Berliner Cells Group építkezési projektfejlesztő épületében dolgozók és élők, illetve a Space Rent24 együttműködésével a közeli Oberwallstrasse ügyfelei, hiszen elvihető Audik állnak rendelkezésre az előre lefoglalt parkolókban.

A helyszínek bérlői az Audi Pool szolgáltatását okostelefonos alkalmazáson keresztül igénybe venni, az ezt követő használatot pedig ahogy azt a Drive By vállalatnál már megszokhatták, ezúttal is kilométerenkénti, nem pedig percenkénti elszámolással rendezik.

Teljes kihasználtság mellett a két helyszín egyenként akár 6000 lehetséges felhasználót is el tud látni, közölte az Audi. – Az, hogy hány autót fognak működtetni, még nem dőlt el. Jelenleg a tesztjellegű felfutási időszak tart.

Az üzleti modellbe egyéb partnereket, például ingatlanfejlesztőket, projekttervezőket vagy co-working irodákat bevonva erősíthető a költségek kedvezőbb elosztása, illetve az ügyfélkör nagysága is. Ebből következik, hogy az Audi Pool egy decentralizált, állomásalapú autómegosztó szolgáltatás lesz, mely a digitális kereskedelmet is fejleszti.

– Az Audi Pool rövid időn belül vonzóvá teheti a kereskedőkön keresztül termékpalettáját az új ügyfélcsoportok számára a város vonzóbb helyein. Ehhez szeretnénk a piaci potenciált a német fővárosban tesztelni, és ehhez a legjobb a kereskedelem digitalizációja.

A Drive By 2016-ban alakult Berlinben. Vezérigazgatója, Timo Nührich korábban különböző pozíciókban dolgozott az üzletfejlesztés, árusítás és marketing területén az Audinál, a Toyotánál és a Peugeot-nál is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink