Gyártók Az Audi tesztelhet először önvezető autókat New York Államban

Az Audi tesztelhet először önvezető autókat New York Államban

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.03 06:30

Az Audi tesztelhet először önvezető autókat New York Államban

Az Audi mérföldkőhöz érkezett. New York Államban tesztelheti önvezető autóit, annak ellenére, hogy ott igen nagy az ellenállás a technológiával kapcsolatban.

Hirdetés

New York állam elfogadta az Audi kérvényét, így a vállalat az első olyan autógyártó, amely az államban tesztelheti önvezető autóit. A tervek szerint júniusban a márka hármas szintű önvezető autók tesztjeibe kezd az állam fővárosában, Albany-ban.

A hármas szintű önvezető autók képesek különleges körülmények között az automata közúti közlekedésre.

Scott Keogh, az Audi amerikai elnöke elmondta, már több mint egy évtizede foglalkoznak ezzel a technológiával. Az, hogy valós környezetben is tesztelhetik, kulcslépés a biztonságosabb közutak megalkotásában.

New York államban korábban már voltak önvezető autó ellenes szabályozások, amelyek kimondták, hogy a sofőrnek legalább egyik kezét mindig a kormányon kell tartania. A szabályozók engedélyezték, hogy az állam 2018-as tervében jelen legyen az önvezető autók tesztelése egy egyéves kísérleti programban.

Andrew Cuomo kormányzó rámutatott, New York Állam országosan vezető az innovatív közúti biztonsági programokban, és a lehetőség, hogy az önvezető autókkal életeket mentsenek, fel nem mérhető – írta meg a Forbes.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink