Gyártók Az Audi Magyarországon is gyártja majd elektromos autóit

Az Audi Magyarországon is gyártja majd elektromos autóit

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.28 13:00

Az Audi Magyarországon is gyártja majd elektromos autóit

Az Audi világszerte, többek között Magyarországon is fog elektromos autókat építeni – legalábbis erre lehet következtetni a vállalat vezérigazgatója, Rupert Stadler beszédéből, amelyben az autógyártó zéró emissziós terveit részletezte.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport tulajdonában álló Audi AG korábban brüsszeli gyárainak adta két elektromos autójának tömeggyártását. A szakszervezetek azóta nyomást is gyakorolnak rá, hogy Németországba is telepítse gyártóprojektjét.

– A jövőben minden üzemünk gyáregységeiből elektromos autók fognak legördülni – mondta el Stadler az Audi ingolstadti központjában 7000 dolgozó előtt egy gyűlésen.

Az Audi fejlesztési igazgatója, Peter Mertens kifejtette, az autógyártó azt tervezi, hogy még 2025 előtt több mint 20 elektrifikált járművet fog bevezetni, melyből nagyjából egy tucat fog kizárólag akkumulátorral üzemelni.

Az Audi e-tron elektromos autójának gyártása jövőre kezdődik Brüsszelben, ezt 2019-ben az e-tron Sportback fogja követni. Az e-tron a Tesla Model X nagy riválisa lehet, míg az e-tron Sportback olyan crossoverekkel fog versenyezni, mint a hamarosan megjelenő Jaguar I-Pace.

2020-ban az Audi egy kompakt elektromos autót fog kínálni, amit a VW Csoport moduláris elektrifikációs platformjára (MEB) alapoznak. 2021-től az Audi elektromos autóit egy új, prémium elektromos platformon fogja gyártani, amit a Porschével közösen fejleszt.

Ingolstadt és a szintén német Neckarsulm mellett - ami az Audi 88 ezer dolgozójának kétharmadát foglalkoztatja - az autógyártónak még további gyárai vannak Belgiumban, Mexikóban és Magyarországon. Ugyanakkor létesítmények sorát is használja, amiket a VW és a Skoda üzemeltet, hogy a tengeren túl is tudjon gyártani.

Peter Mosch, munkaügyi igazgató felszólította a menedzsmentet, hogy az gyorsítsa meg az elektromos autók Németországbeli gyártástelepítését, mert az Audi alkalmazotti állománya fél, hogy a hazai piacon nem sikerül megszerezni a zéró emissziós versenyelőnyt a rendelésekből és a projektekből.

Kiemelt Partnereink