Gyártók Automata kormányzással érkezik a következő Volvo

Automata kormányzással érkezik a következő Volvo

autopro.hu/R.M. | 2017.03.02 14:07

Automata kormányzással érkezik a következő Volvo

Míg a korábbi biztonsági rendszer „csupán” lefékezte az autót, az új verzió már el is kormányozza azt, így elkerülve az ütközést.

Hirdetés

Bár mára már egyre több autót dobnak piacra automata fékezési rendszerrel, bizonyos szituációkban az autó lefékezése nem akadályozza meg a balesetet, és szükség van kikerülési manőverre is. A svéd gyártó úgy tűnik felismerte ezt a problémát, és egy ilyen, automata kormányzási rendszerrel fogják bemutatni a legújabb Volvo XC60-ast.

A Volvo újabb modelljei már rendelkeznek a City Safety rendszerrel, ennek a továbbfejlesztett verziója lesz megtalálható az XC60-ban. A jelenlegi biztonsági rendszer képes felismerni maga előtt más járműveket, gyalogosokat és nagyobb méretű állatokat, és ha szükséges, megállítja a gépkocsit az esetleges balesetet megelőzve. Az új autókban viszont a rendszer magától el fogja kormányozni a gépjárművet, ha a fékezés már nem elég. A rendszer 50 és 100 km/óra közötti sebességnél aktiválódik majd.

Az új biztonsági funkciók a Volvo XC60 nevű crossoverében fognak debütálni, mellyel először a Genfi Autó Show-n találkozhatunk majd -írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink