Gyártók Audi bértárgyalások: farkasszemet néz a menedzsment és a szakszervezet

Audi bértárgyalások: farkasszemet néz a menedzsment és a szakszervezet

autopro.hu/W.A. | 2017.02.08 21:02

Audi bértárgyalások: farkasszemet néz a menedzsment és a szakszervezet

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet sztrájkbizottsága szerdán ismét tárgyaló asztalhoz ült a vállalat menedzsmentjének képviselőivel, ám továbbra sem tudtak megállapodni az alapbéremelés mértékéről. A munkáltató szerint ugyanis az alapbéremelés növelése csak a leegyeztetett, vagy már létező juttatási elemek terhére történhetne meg.

Hirdetés

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) internetes oldalán olvasható közlemény szerint a szerdai tárgyaláson a munkáltatói oldal javaslatot tett arra, milyen módon tudná elképzelni jelenlegi alapbéremelési javaslatának emelését. Sajnos egyértelművé vált, hogy a menedzsment minden javaslata, ami az alapbéremelés növelésével járna, csak a leegyeztetett, vagy már létező juttatási elemek terhére történhetne meg.

Az AHFSZ megvizsgálta a bemutatott lehetőségeket, majd egyértelműen közölte a munkáltatóval, hogy ez nem lehet a jelenlegi helyzet megoldása. A szakszervezet képviselői biztosították a cégvezetést arról, hogy a megállapodás a legfontosabb számukra, de ahhoz mindenképpen bővíteni kell a bértárgyalás jelenlegi pénzügyi kereteit. A szakszervezet igényéről és a vállalat ajánlatáról itt olvashat bővebben.

Folytatódtak az egyeztetések egy esetleges sztrájk feltételeiről is. A szakszervezet célja itt, hogy egy olyan közös megállapodás szülessen, ami egyértelmű és tiszta feltételekkel biztosítja a munkatársak részvételét a demonstrációban, ezzel eloszlatva az eddig kialakult bizonytalanságot.

Kiemelt Partnereink