Gyártók Audi, VW, Porsche: parancsba kapták a csaló szoftver kijavítását

Audi, VW, Porsche: parancsba kapták a csaló szoftver kijavítását

autopro.hu | 2015.11.26 12:08

Audi, VW, Porsche: parancsba kapták a csaló szoftver kijavítását

A 3 literes dízelmotorokkal szerelt modellek kapcsán nem finomkodnak Amerikában.

Hirdetés

A California Air Resources Board (CARB) arra kötelezte a német konszernhez tartozó márkák vállalatait, hogy feltétlenül hívják vissza és „javítsák meg” az emissziós értékeket manipuláló szoftvert. A határozott felkérés több mint 15 ezer olyan autót érint, amelyek 2009 óta kerültek értékesítésre, és 3 literes dízelmotor üzemel bennük. Az USA területén összesen mintegy 85 ezer ilyen jármű közlekedhet az utakon.

A kezdeti, 2 literes erőforrásokat érintő botrány után az újabb, november 25-én közreadott visszahívási felszólítás 45 munkanapot engedélyez a gyártók számára, hogy kialakítsák és benyújtsák visszahívási, illetve javítási tervüket. A VW egy hete tette le az asztalra a 482 ezer autót érintő, immár bátran első körösnek nevezhető, 2 literes motorokra vonatkozó visszahívás tervét.

Az Audi korábbi nyilatkozataiból egyébként úgy tűnt, maga a négykarikás gyártó is tervezett volna valamilyen visszahívást a probléma kezelésére, ám a hivatalos szervek nem várták meg a gyártó esetleges lépését.

Kiemelt Partnereink