Gyártók Annyian akarnak az elektromos Porschéból, hogy meg kell duplázni a gyártást

Annyian akarnak az elektromos Porschéból, hogy meg kell duplázni a gyártást

autopro.hu/H.J. | 2019.01.28 12:39

Annyian akarnak az elektromos Porschéból, hogy meg kell duplázni a gyártást

Hatalmas az igény a Porsche új elektromos modelljére. Az eddigi 20 ezer jármű helyett a tervek szerint 40 ezer Porsche Taycan gördülhet le a gyártósorról a márka ígérete szerint. Az új járműre a Tesla Model S riválisaként tekintenek.

Hirdetés

Az előrendelések a Taycanra már tavaly nyáron elkezdődtek, az első autókat idén év végén adják át. Andrew Lennon gyártási vezető elmondta, kezdetektől fogva fel voltak készülve a kapacitás bővítésére, így nem jelentett nehézséget a mennyiség megduplázása. A márka az elmúlt évben 57 202 járművet értékesített az Egyesült Államokban, ebből 23 504-et csak a Macan modellek tettek ki. A kilátások szerint az új szenzáció viszont a Taycan lehet.

Az elektromos Taycannal a gyártó egyértelműen a Teslának üzen. A jármű rendkívül jó paraméterekkel bír, például alacsonyabb a súlypontja, mint a 911-es modellnek, az Audi e-Tron GT-vel osztozik a technológián, valamint 4 percnyi töltéssel már 100 kilométer hatótávot nyerhetünk. A márka Taycan Turbo néven dobja piacra az elektromos modell legerősebb változatát, annak ellenére, hogy turbóval nem rendelkezik. Ám lesz egy egészen speciális Cross Turismo offroad kombi változat is.

Aki ilyen modellt szeretne vásárolni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Kezdetben 80 ezer dollár körüli árral kell számolni, amely nagyjából 22 millió forintnak felel meg. Cserébe 800 voltos elektromos rendszerrel meghajtott 600 lóerőt, akár 500 kilométeres hatótávot kap, és fel kell kézülnie arra is, hogy 3,5 másodperc alatt lehet a gép 100 km/órás sebeségen.

Kiemelt Partnereink