Gyártók Alumíniumipari úttörő lett az Audi

Alumíniumipari úttörő lett az Audi

autopro.hu/H.J. | 2018.11.15 06:09

Alumíniumipari úttörő lett az Audi

Az iparban felhasznált hatalmas mennyiségű alumínium miatt különösen fontos, hogy az Audi az első olyan autóipari gyártó, amely tanúsítványt kapott az Aluminium Stewardship Initiative-től, mely a fenntartható alumíniumtermelést bizonyítja.

Hirdetés

Az alumínium kulcsfontosságú alapanyag az autóiparban, hiszen kis súlya ellenére rendkívül erős és szilárd anyag. Bár sok jó tulajdonsággal rendelkezik, rendkívül sok energiát igényel termelés közbeni megmunkálás, így költséges a gyártók számára és a környezetre is káros hatással van.

Az Aluminium Stewardship Initiative (ASI) éppen ezért különböző szabványokat állít az anyaggal való munkára vonatkozóan, és minősíti a szervezeteket. Az ASI célja a fenntartható alumíniumtermelés és -újrahasznosítás ösztönzése, valamint az alumíniumtermelés legfontosabb környezeti, társadalmi és kormányzati hatásainak folyamatos javítása.

A szervezet eddig még soha nem ismert el autóipari vállalatot. A nemrég díjazott Audi az e-tron SUV modelljének akkumulátorházát készíti a fémből, hogy tovább csökkentsék a súlyát és növelni tudják a biztonságot. Ez az első olyan elem, amely megfelel az ASI követelményeinek, de a német gépjárműgyártó a jövőben szeretné minden alumínium szerkezetének megszerezni az ASI-minősítését. Jelenleg az Audi arra törekszik, hogy biztosítsa az ASI szabványait az ellátási láncban. Ez a lépés megkívánja az Audi számára az ASI által hitelesített partnerekkel való együttműködést is.

Az ASI szabványai magukban foglalják a környezeti, társadalmi és kormányzati kritériumokat, amelyeknek a termelés minden szakaszában meg kell felelniük a gyártóknak: a nyersanyag, a bauxit kivonásától kezdve a feldolgozáson és a termelésen át az újrafeldolgozásig.

Kiemelt Partnereink