Gyártók Aggódik a Nissan a brexit miatt, visszaléphetnek az angliai szuperüzem megépítésétől

Aggódik a Nissan a brexit miatt, visszaléphetnek az angliai szuperüzem megépítésétől

autopro.hu/R.M. | 2017.01.27 10:37

Aggódik a Nissan a brexit miatt, visszaléphetnek az angliai szuperüzem megépítésétől

A Nissan vezetősége úgy döntött, hogy felül fogják vizsgálni a sunderlandi üzemük versenyképességét, amint az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolata rendeződött. Pár hónapja még óriási fejlesztések voltak tervben.

Hirdetés

Carlos Ghosn, a Nissan vezérigazgatója a 2017-es davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be, hogy a Brexit lezárása után újra kell gondolniuk az észak-kelet angliai gyáruk helyzetét a világpiacon. Ez a kijelentés aggodalomra adhat okot a brit ipar számára, hiszen októberben még a sunderlandi üzem fejlesztéséről szóltak a hírek. A kibővült gyárban állítanák elő a legújabb Qashqai és X-Trail modelleket, így elérve az évi 600 ezer elkészített gépjárművet, amivel a világ egyik legnagyobb autógyártó üzemévé válna a sunderlandi.

Ghosn azt most úgy fogalmazott, bíznak Theresa May, brit miniszterelnök biztosítékaiban, de ez egy olyan szituáció, ahol muszáj lesz újra átnézniük a részleteket.

2-3 éven belül döntéseket kell hoznunk, tehát ha a Brexit minél előbb megtörténik, annál jobb jegyezte meg.

Korábban a Toyota is hasonló módon nyilatkozott, amikor azt mondták, bár bíznak Theresa May intézkedéseiben, de a beszállítóikkal együtt meg kell fontolniuk, hogy hogyan működnek majd tovább az országban. A brit autóipar tavaly még jól teljesített, de a 2017-es év után fokozatos visszaesésre számítanak.

Kiemelt Partnereink