Gyártók Afrikában gyártja az afrikaiaknak szánt modelleket a Seat

Afrikában gyártja az afrikaiaknak szánt modelleket a Seat

autopro.hu/Sz.F. | 2018.07.18 13:50

Afrikában gyártja az afrikaiaknak szánt modelleket a Seat

Az Arona és a Leon az Algírtól 280 kilométerre délnyugatra található Relizane városában található üzemben készül majd, amelynek a Volkswagen Csoport, illetve annak algériai importőre, a Sovac a tulajdonosa. Mindkét modell már megvásárolható az algériai kereskedésekben.

Hirdetés

Ezzel az Arona és a Leon az Ibiza példáját követi, hiszen az Ibizához hasonlóan ez a két modell is a martorelli gyárban készül, az algériai piacra szánt modellek összeszerelése pedig mostantól a Relizaneban található üzem feladata lesz. Az Ibiza összeszerelése már egy éve, az üzem létrehozásának pillanatától itt folyik és jelentős növekedést hozott a Seat számára az algériai értékesítések tekintetében. 2018. első hat hónapjában a Seat 11 400 autót szállított ki Algériában, amely ezzel az eredménnyel a márka egyik legnagyobb darabszámmal büszkélkedő piaca lett.

– Globalizációs stratégiánk erősítéséhez kulcsfontosságú, hogy autóink összeszerelése – más európai autógyártókhoz hasonlóan – Európán kívül is történjen. Algéria az első lépés ezen az úton, egyben a régió egyik meghatározó, a vállalat számára jelentős fejlődési potenciállal bíró piaca, hasonlóan Észak-Afrika többi országához, ahol a Volkswagen Csoport további térhódításának irányításáért a Seat felel – mondta el Wayne Griffiths, a Seat marketing és értékesítés területéért felelős alelnöke.

Ennek szellemében a Seat múlt héten aláírt egy megállapodást a JAC Volkswagen közös vállalattal és annak részvényesévé vált. Az együttműködés értelmében a márka előreláthatólag 2020-2021 környékén mutatkozik be a kínai piacon és a Volkswagen Csoport vezető márkájaként működik közre ebben a projektben.

A Seat Algériában elért eredményei kulcsfontosságúak voltak a globális kiszállítások 2018 első hat hónapjában regisztrált növekedéséhez. Az első félév során 289 900 autót adtak át az ügyfeleknek világszerte, amely 17,6 százalékkal több, mint a 2017 első hat hónapjában kiszállított 246 500 jármű.

Az értékesítés sikere a martorelli gyárat is érintette, amely történetének legeredményesebb első félévét produkálta. Ebben az időszakban összesen 283 312 járművet gyártottak itt, amely 2017 hasonló időszakához képest 20,6 százalékos bővülés. A gyár kihasználtsági szintje elérte a jelenlegi maximális kapacitás 95 százalékát, amely napi 2 300 autó gyártásának felel meg. Az év második felében az Audi A1 veszi át az Audi Q3 helyét a 3-as gyártósoron, amely a várakozások szerint az év végére működik majd teljes kapacitással.

Kiemelt Partnereink