Gyártók A vártnál kisebb veszteség a Jaguar Land Rover tulajdonosánál

A vártnál kisebb veszteség a Jaguar Land Rover tulajdonosánál

autopro.hu/B.A. | 2019.10.28 09:40

A vártnál kisebb veszteség a Jaguar Land Rover tulajdonosánál

Nyolc százalékkal nőtt éves alapon a Jaguar Land Rover bevétele. A Tata tulajdonában lévő autógyártó a 2,5 milliárd angol fontos megtakarítási tervének a végéhez közeledik.

Hirdetés

Az indiai cég bevétele 654 milliárd rúpia volt, ami alacsonyabb a vártnál. A cég vesztesége mindössze 2,2 milliárd rúpiát tett ki, míg az elemzők 16,4 milliárd indiai rúpiás veszteséggel számoltak. A cég vezetősége emelett bejelentette, hogy 100 milliárd rúpia értékben újabb forrásokat vonnak majd be.

Kínában erősített a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover bevétele 6 milliárd font volt a negyedévben, mely 8 százalékos éves növekedésnek felel meg, különösen Kínában sikerült újra erősödni – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt. Az adózás előtti nyeresége 156 millió font lett. A JLR-nél bejelentették, hogy a 2,5 milliárd angol fontos megtakarítási tervnek a végéhez közelednek és sikeresnek ítélték a megvalósítást.

Kilőtt az árfolyam

A Tata árfolyama az Investing.com tőzsdei honlap adatai szerint 17,9 százalékos plusszal reagált a hírre az indiai börzén. Idén egyébként ezzel együtt is 14,5 százalékos lejtőn van a papír.

Nyitókép: instagram.com/jaguar/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink