Gyártók A technológia megosztásáról tárgyalnak az autógyártók

A technológia megosztásáról tárgyalnak az autógyártók

autopro.hu/B.A. | 2019.10.04 11:55

A technológia megosztásáról tárgyalnak az autógyártók

A Volkswagen más autógyártókkal tárgyal az elektromos autók gyártásához szükséges technológiai fejlesztések megosztásáról. Ulrich Widmann, az Audi fejlesztési igazgatója megjegyezte, hogy a technológia megosztása az egyetlen út az elektromos autópiacon a gazdasági és környezetvédelmi célok eléréséhez.

Hirdetés

Widmann ugyanakkor egyelőre nem azonosította, hogy mely autógyártók lehetnek érdekeltek a Volkswagen úgynevezett, PPE-platformjának befogadásában.

Piacvezető szerepre törekednek

A Volkswagen célja jelenleg egyértelműen az, hogy átvegye a piacvezető szerepet a Teslától a prémium elektromos autók piacán, emellett pedig háttérbe szorítani az olyan klasszikus piaci riválisait is, mint a Toyota vagy a General Motors – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt. Az év korábbi időszakában már született technológia-megosztásról szóló egyezmény a Forddal 10-20 millió dolláros értékben, amelynek kibővítéséről a gyártók jelenleg is tárgyalnak.

Negyven százalék elektromos meghajtással

Az Audi ambiciózus célokat fogalmazott meg a következő évekre az elektromos autók fejlesztésére vonatkozóan: a vállalat célja 2025-ig harminc alternatív meghajtású autó piacra vezetése, melyek nagyjából kétharmada teljesen elektromos meghajtású lenne. A társaság várakozásai szerint az összes eladásból ezen elektromos meghajtású modellek részesedése mintegy 40 százalék lenne a megadott céldátumig.

Nyitókép: Volkswagen

Kiemelt Partnereink