Gyártók A magasfeszültséggel ismerkednek a zwickaui operátorok

A magasfeszültséggel ismerkednek a zwickaui operátorok

autopro.hu/H.J. | 2019.11.18 16:30

A magasfeszültséggel ismerkednek a zwickaui operátorok

A zwickaui gyár elektromos átalakulásának része, hogy az alkalmazottak elsajátítsák az elektromos modellek gyártásához szükséges magasfeszültségű technológiákat. A képzéseken közel 8000 alkalmazott vesz részt.

Hirdetés

A Volkswagen szakaszosan alakítja át zwickaui gyárát – a vállalat célja, hogy az üzem az elektromobilitás központjává váljon. Körülbelül 1,2 milliárd eurót fektetnek a projektbe. 2021-től kezdve a csoport három márkájának hat MEB platformra épülő elektromos modellje gördül le a zwickaui gyártósorról.

Fontos az emberi munkaerő

Az átalakuláshoz szükséges képesítéseket – az elektromos autók gyártását és a nagyfeszültségű technológiával történő munkavégzést – mind a 8000 alkalmazottnak meg kell szerezni. Az ID.3 gyártását 1700 robot, valamint autonóm szállítórendszer szolgálja ki. A csúcstechnológia kezeléséhez azonban még mindig elengedhetetlen az emberi munkaerő.

Németország lehet az elektromobilitás jövője?

A gyártó kiemelt célja, hogy Németország élen járjon a zöld átalakulásban. Herbert Diess vezérigazgató elmondta, hogy éppen emiatt helyezték az elektromos modellek gyártását az országba – ezentúl pedig az elektromos motorok, valamint az akkumulátorcellák és rendszerek fejlesztése és gyártása is német üzemekben folyik.

A zwickaui gyár mellett a Brunswickben, Kasselben, Salzgitterben és Wolfsburgban található üzemek is részt vesznek az ID.3 gyártásában – olyan kulcsfontosságú részegységeket gyártanak itt, mint az elektromos motorok vagy az akkumulátor-rendszerek.

Az Emdenben és Hannoverben található üzemek a tervek szerint 2022-től kezdik meg az elektromos autók gyártását. Ezenkívül a csoport együttműködik a svéd Northvolttal is egy nagy akkumulátorgyár létrehozásában, Salzgitterben – írja a Robotics & Automation.

Kiemelt Partnereink