Gyártók A kecskeméti Mercedesnél mindenki ugorhat a ranglétrán – 2018 legjobb interjúi

A kecskeméti Mercedesnél mindenki ugorhat a ranglétrán – 2018 legjobb interjúi

Pardavi Mariann | 2019.01.01 12:31

A kecskeméti Mercedesnél mindenki ugorhat a ranglétrán – 2018 legjobb interjúi

2018-ban az egyik legolvasottabb interjúnk Christian Wolff-fal készült, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával. A Kecskeméten épülő második gyárról kérdeztük, szóba került a munkaerőtoborzás és az, hogy milyen komoly szerephez jutnak a robotok.

Hirdetés

2018 június elején jelentették be, hogy egymilliárd eurós beruházással megkezdik az első full-flex gyár építését. Az alapkő lerakásával elkezdődött a beruházás, 2500 új dolgozót kívánnak felvenni.

– A felvételt jól átgondolt stratégia mentén hajtjuk végre – az első kampányok már elindultak, de 2019-ben még intenzívebb toborzásba kezdünk. Az új gyárba a munkavállalók nagy része a már működő egységből fog kikerülni, akik helyére pedig új dolgozókat keresünk. Ezzel biztosítjuk, hogy jelenlegi munkavállalóink tudása és tapasztalata a lehető legjobban hasznosuljon. Ez egy nagyon jó, sőt egyedülálló lehetőség kollégáink számára – mind az újaknak, mind azoknak, akik már most is nálunk dolgoznak. Előttük áll ugyanis a lehetőség egy jó előmenetelt biztosító karrierre, és egyidejűleg a személyes szakmai fejlődésre és képzésre is. Gyárunkban mindenkinek esélye van az előrelépésre, és egyben lehetősége, hogy a Daimler AG nemzetközi hálózatán belül bővítse tudását.

Elmondta azt is, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban jelenleg több mint 700 gyártórobotot használnak, melyek többsége a karosszériaüzemben, a nagy pontosságú illesztések biztosítása érdekében működik. Emellett a robotok a nagy súlyú és méretű alkatrészek mozgatását végzik. Bevezették azt a koncepciót, melynek részeként az adott munkafolyamathoz szükséges alkatrészeket automatizált, önjáró robotok úgynevezett árukosarakban szállítják a megfelelő időpontban és mennyiségben.

– Minden alkalommal hangsúlyozunk, amikor fejlődésről és fejlesztésről beszélünk, hogy nálunk mindig az ember áll a középpontban. Habár komoly szerephez jutnak a robotok, de az emberi munkaerőt nem képesek kiváltani. Ezért az automatizációra úgy tekintünk, mint az ember és gép újfajta együttműködésére.

Olvassa el a Christian Wolff-fal készült teljes interjút!

Kiemelt Partnereink