Gyártók A Volvo megosztja motortechnológiáját a Geely-vel

A Volvo megosztja motortechnológiáját a Geely-vel

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.07 16:04

A Volvo megosztja motortechnológiáját a Geely-vel

A svédországi Volvo Cars és a Zhejiang Geely Holding Group megállapodott abban, hogy bizonyos motortechnológiákat elérhetővé tesznek a Geely márka számára is, így elmélyítve a kapcsolatot a Lynk & Co. márkával is.

Hirdetés

A Geely és a Volvo forrásai szerint az első Volvo-motoros Geely várhatóan jövő év végéig piacra kerül. Az autó 1,5 literes, turbófeltöltős benzinmotorral lesz felszerelve.

A Volvo várhatóan egy későbbi időpontban osztja meg a 2,0 literes turbófeltöltős motorját, és lehetővé teszi majd a Geely márkájú autók számára, hogy egy közös járműplatformot használjanak a Volvo és a Lynk & Co-val.

– A Volvo Cars és a Geely Group közelmúltban bejelentett vegyesvállalatának feltételei azt jelentik, hogy a Volvo, a meglévő és jövőbeli technológiák Geely Auto és a Lynk & Co. között licenc megállapodások alapján oszthatók meg – mondta a Volvo szóvivője.

Ennek a továbbfejlesztett technológia megosztási megállapodásnak részeként a Geely elmondta, hogy befejezte a Volvóval közös vegyesvállalatának, a GV Automobile Technology Co-nak megalapítását.

Az új vegyesvállalat egy olyan platformot hoz létre, amelyben mindhárom márka – a Geely, a Volvo és a Lynk & Co. – hivatalosan megoszthatja azokat a technológiákat és know-how-t, amelyeket közösen fejlesztenek és együttműködnek a beszerzésekben – mondta a Geely szóvivője.

Amikor közel hét éve a Geely megvette a Fordtól a Volvót, az elemzők megkérdőjelezték, hogy a Geely vajon képes-e magába olvasztani az új márkája legjobbjait. Azonban a Geely fokozatosan azon dolgozik, hogy a Volvóval közösen fejlessze technológiáját.

A Volvo 2010-es megvásárlása után kijött jobb dizájnú autók – mint a GC9 szedán és a Boyue SUV – segítették a Geely szerencséjét. Kínai eladásai tavaly 50%-kal nőttek 776 ezerre, és idénre a növekedést 1 millió autóra várja. Ráadásul Kínán kívül is elég jól teljesít.

Kiemelt Partnereink