Gyártók A Volkswagen koncepció minibusza nyerte a jövő kisbusza díjat

A Volkswagen koncepció minibusza nyerte a jövő kisbusza díjat

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.02 15:32

A Volkswagen koncepció minibusza nyerte a jövő kisbusza díjat

A Volkswagen teljesen elektromos, önvezető minibusza, a ’60-as évek hippi mikrobuszának utódja, az I.D. Buzz lett 2017-ben a jövő koncepcióautója, ezzel lendületet adva az autógyártó elektromos átalakítási stratégiájának, mivel a vállalat küzd, hogy távol tartsa magát a dízelbotránytól.

Hirdetés

A győzelem nagy előrelépés az autógyártó számára, ami nyomatékosította az elköteleződését az akkumulátor-hajtott autók és teherautók iránt, miután beismerte, hogy manipulálta dízelautóinak károsanyag-kibocsájtási teszteredményeit. Az I.D. Buzz egy a Volkswagen három, már felfedett elektromos autó koncepciójából. Az autógyártó kisteher koncepciója, a BUDD-e nyerte tavaly ugyanezt a díjat.

– A Volkswagen világvezető lesz az elektromos mobilitásra átállásban, és az I.D. Buzz képviseli azt az innovatív dizájnt és mérnöki munkát, ami a Volkswagen védjegye a múltban és a jövőben is – mondta el Abdallah Shanti, a Volkswagen Amerika alelnöke.

A januári Detroiti Autószalonon bemutatott I.D. Buzz, melyben az I.D. a Volkswagen szerint jelezheti az identitást – identity, az ideált – idea, az egyediséget – individual, az intelligenciát – intelligent, vagy az ikonikus dizájnt – iconic design, megőrzi azt a szögletes formát, ami a ’60-as évek hippi autóját jellemezte, de rengeteg olyan dolog van benne, ami a 2022-es gyártási dátum idején is helyénvaló lesz. Visszahúzható kormánykereke van, ami besüllyed a műszerfalba, ha önvezető módba kapcsoljuk az autót, és olyan szoftver van benne, ami kommunikál a gyalogosokkal. Elődjéhez hasonlóan a következő generációs minibusz nagy belső térrel rendelkezik, ami alváshoz is berendezhető, és akár 8 ülést is bele lehet tenni.

Az I.D. Buzz akár 440 kilométert is meg tud tenni egy feltöltéssel, összkerék meghajtású és nulláról százra 5 másodperc alatt gyorsul. A maximális sebesség 160 km/h. A Modular Electric Drive Matrix platform segítségével átkapcsolhatunk elsőkerék meghajtásra, egy elektromos motorral, vagy pedig összkerék meghajtásra, egy első és egy hátsó motorral.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink