Gyártók A Volkswagen egyelőre elégedett az elektromos kereskedelmi autók terén betöltött pozíciójával

A Volkswagen egyelőre elégedett az elektromos kereskedelmi autók terén betöltött pozíciójával

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.19 12:30

A Volkswagen egyelőre elégedett az elektromos kereskedelmi autók terén betöltött pozíciójával

A Tesla, a Deutsche Post és a Daimler is megelőzi a Volkswagent, ha az elektromos teherszállítást nézzük, azonban a vállalatnak már vannak emisszió-mentes alternatívái a teherautókra és a buszokra nézve.

Hirdetés

Az olyan teherautó gyártók, mint a Tesla, a Daimler és a Navistar, azon versenyeznek, hogy túljussanak azokon a kihívásokon, amiket a dízeleket helyettesítő akkumulátorok állítanak eléjük, illetve, hogy a széndioxid-kibocsájtást lefaragják, és csökkentsék a környezetszennyezést. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk tweetje szerint a Szilikon-völgybeli vállalat október 26-án mutatja be elektromos teherautóját.

– A Tesla már jónéhány fontos impulzust tett az iparban – mondta el Andreas Renschler, a Volkswagen teherautó-üzletágának feje a Tagesspiegel-nek, de hozzátette azt is, hogy a Volkswagen inkább olyan másodrangú vállalat, ami inkább mindent többször leellenőriz, hogy az megfeleljen az előírásoknak.

A szintén német Daimler elmondta, hogy a United Parcel Service lenne az első Egyesült Államokbeli kereskedelmi vásárlója a vállalat első akkumulátoros meghajtású eCanter kamionjának. Azonban a német logisztikai csoport, a Deutsche Post szépen csendben megtervezte, és legyártotta saját elektromos kézbesítő kisteherautóját, a StreetScootert, és azt tervezi, hogy 2017 végéig megduplázza az éves outputját.

A Volkswagen a Frankfurti Autószalonon elmondta, hogy egy fokozattal feljebb kapcsolt az elektromos autók gyártása terén, mivel több, mint 20 milliárd eurót fektet be a zéró károsanyag-kibocsájtású járművekbe 2030-ig, hogy versenyre keljen az úttörő Teslával, így létrehozva egy tömegpiacot.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink