Gyártók A Toyota szerint nem kell leírni az orosz autópiacot

A Toyota szerint nem kell leírni az orosz autópiacot

autopro.hu | 2016.03.16 09:20

A Toyota szerint nem kell leírni az orosz autópiacot

A japánok szentpétervári üzemében készülnek majd ez év augusztustól a RAV4 modellek, ennek megfelelően megduplázzák a helyi gyártókapacitást.

Hirdetés

A beruházás során új gyártócsarnokokat és gyártósorokat, illetve újabb gépeket és berendezéseket állítanak majd munkába, hogy ezzel tovább növeljék a karosszériaelemek előállítási folyamatának automatizáltságát. A japán autógyártó mintegy 28 milliárd forintot (90 millió eurót) invesztál az oroszországi üzemébe.

A Toyota Szentpéterváron az orosz, kazah és fehérorosz piacra szánt, középkategóriás Camry modelleket készíti. Az üzem éves gyártókapacitása a modernizálással és a gyártósorok számának megduplázásával százezer autóra nő. A bővítés egyben 800 új munkahelyet is teremt, írja az Automobilwoche.

Toyota RAV4

A japán gyártó, amely tavaly 7,5 százalékos rekordrészesedést szerzett Oroszországban, a kereslet komoly visszaesése ellenére is lát növekedési lehetőséget az orosz piacon. Hidenori Ozaki, az Toyota Motor oroszországi elnöke szerint bár a helyi piaci környezet változékony, a gyártó Oroszországot érintő közép- és hosszú távú tervei változatlanok. A RAV4 modell helyi gyártásának megkezdése a fenntartható növekedés kulcsa – mondta a vezető.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink