Gyártók A Toyota eladta minden Tesla részvényét

A Toyota eladta minden Tesla részvényét

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.07 12:31

A Toyota eladta minden Tesla részvényét

Az elmúlt időszak egyik legérdekesebb történése, hogy a Toyota közölte, eladta részesedését a Teslában, és a két autógyártó lemondott arról a közös tervükről, hogy együtt fejlesztenek elektromos járműveket.

Hirdetés

Japán legnagyobb autógyártója 2010 májusában 50 millió dollárért vásárolt magának 3%-os érdekeltséget a Teslánál. A részvények értéke megtízszereződött, mikor azokat eladta.

Toyotához közeli források szerint a vállalat azért ugrott ki a megállapodásból, hogy egyedül fejlesszen a jövőben motorokat.

A Toyota szóvivője, Ryo Sakai az Automotive News híroldalnak elmondta, hogy a vállalat már 2014-ben adott el részvényeket, de 2016 végére elkelt az összes.

– A Teslával közös fejlesztői partnerkapcsolatunk már jó ideje véget ért, és azóta nincs új fejlesztés náluk, így eldöntöttük, eladjuk a megmaradt érdekeltségünket is.

Novemberben a japán autógyártó új elnököt jelölt ki az újonnan alapított elektromos autó részleg vezetésére, csökkentve az elköteleződést a technológia fejlesztésében.

A részleg magában foglal egy új gyáregységet, és elektromos autókat fejleszt és dob majd piacra. A vállalat céljai között ez azért áll, hogy lépést tudjon tartani az egyre szigorodó globális károsanyag kibocsájtási szabályozásokkal.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink