Gyártók A Tesla folytatja az elektromos kamion fejlesztését

A Tesla folytatja az elektromos kamion fejlesztését

autopro.hu/R.M. | 2017.02.08 15:43

A Tesla folytatja az elektromos kamion fejlesztését

Elon Musk bejelentette, nem felejtették el az elektromos kamion tervét, és továbbra is folyamatban van a munka, mégpedig olyan emberekkel, mint Jerome Guillen, aki a Mercedes elektromos kamionján is dolgozott.

Hirdetés

A kaliforniai vállalat vezérigazgatója tavaly említette meg először, hogy belekezdenének egy elektromos kamion gyártásába is, mint a második Tesla ,,mesterterv” része. Ezután viszont nemigazán lehetett hallani a projektről. Egészen mostanáig, ugyanis Elon közzétette a twitteren, hogy Jerome Guillen továbbra is dolgozik a fejlesztésen, de hozzátette, hogy a késlekedés a Tesla model 3 miatt áll fenn, ugyanis a vállalat jelenleg erre összpontosítja a lehető legtöbb erőforrását, mind pénzben, mind tudásban, írta meg az autoblog.com.

Guillen neve azért is fontos ezen a területen, mivel korábban - mielőtt 2012-ben csatlakozott a Teslához - többek között a Mercedes-Benznek segített saját elektromos kamionjuk fejlesztésében. A német vállalat pedig az egyik legjelentősebb játékos a még kezdeti korszakát élő elektromos kamionok területén. Erre a legjobb példa, hogy tavaly nyáron, nem sokkal a Tesla bejelentése után, már bemutatták az Urban eTruckot, amely a világ első teljesen elektromos, egyetlen töltéssel 200 kilométer megtételére képes kamionja.

Érdemes említést tenni még a Nikola Motor Companyről is (semmi köze a Teslához, csupán mindketten a világhírű szerb feltalálótól vették a cég nevét), amely saját elektromos kamionját 2020-ban tervezi piacra dobni. A Nikola One egy teljesen újfajta meghajtást használ majd, 6 elektromos motor és további hidrogéncellák működtetik majd, és állítólag - egyelőre hihetetlen módon - több mint 1900 kilóméteres hatótávolságra lesz képes.

Ezek alapján láthatjuk, hogy igenis komoly konkurenciával kell majd szembe néznie a Teslának, de kíváncsian várjuk, mivel rukkol majd elő ezen a területen.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink