Gyártók A Tesla árfolyamát is betörte a fémgolyó, de az előrendelések az egekben

A Tesla árfolyamát is betörte a fémgolyó, de az előrendelések az egekben

MTI/autopro.hu | 2019.11.25 06:50

A Tesla árfolyamát is betörte a fémgolyó, de az előrendelések az egekben

Két nappal a Tesla első pickupjának bemutatása után már csaknem 150 ezer rendelés érkezett a Cybertruckra, a rajongókat nem tántorította el a bemutatón történt kellemetlen közjáték.

Hirdetés

Elen Musk Tesla-vezér szombati Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy eddig 146 ezer megrendelés érkezett a platós autóra, a vásárlók 42 százaléka a dupla-, 41 százaléka a tripla-, 17 százaléka pedig az egymotorosból kért.

A Los Angeles-i autó kiállításon bemutatott új Tesla pickup ára 39 900 és 69 900 dollár között mozog, vagyis körülbelül onnan indul az ára, mint a jelenleg kapható Tesla szedánok legolcsóbb modellje.

A felemásra sikerült pénteki bemutató után a Tesla árfolyama 6 százalékot esett az amerikai tőzsdén. A piac azért reagált negatívan a Cybertruckra, mert annak törhetetlennek mondott oldalsó szélvédőjét a demonstráción betörte egy fémgolyót rádobó Tesla-alkalmazott. A Forbes üzleti lap becslése szerint a malőr Elon Musk számára 768 millió dollár bukást jelentett a pénteki tőzsdezárás időpontjára. Persze máris megjelentek olyan eszmefuttatások, hogy az ablakbetörés megrendezett jelenet volt.

Fittyet hány az aerodinamikára

Az elektromos meghajtású autók esetében különösen nagy jelentősége van a légellenállásnak, az aerodinamikának. A hatszemélyesre tervezett pickup megjelenése viszont egyértelműsíti, hogy a Teslát ezúttal nem érdekli a fogyasztáscsökkentés. A lapos felületek, élek ellenére is azt ígérik, hogy a gép 800 kilométert is meg tud tenni egy töltéssel. A terepjáró mérete elég tekintélyes a maga 6 méteres hosszával.

A legerősebb verzió 100 km/órára 2,9 másodperc alatt gyorsul, ezzel hozza a szedánok tudását. Hat tonnát képes vontatni, 1600 kg-ot tud szállítani. A beltérben is az egyenes vonalak dominálnak, a látványt a 17 colos érintőképernyő és szarvkormány uralja.

A Cybertruck hárommotoros, négykerék-meghajtású változatának a gyártása 2022-ben, a másik két modellé 2021-ben kezdődik.

Kiemelt Partnereink