A Skoda Auto biztosította a cseh kormányt, hogy megőrzi munkahelyeit

Szerző: MTI | 2017.10.12. 06:37

A Skoda Auto vezetése Prágában biztosította Bohuslav Sobotka cseh kormányfőt, hogy a német Volkswagen konszernhez tartozó, legnagyobb cseh autógyár mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a csehországi munkahelyeit. Ezt Sobotka személyesen közölte újságírókkal azután, hogy tárgyalt a Skoda menedzsmentjével.

Bernard Maier, a Skoda Auto igazgatótanácsának elnöke leszögezte: Csehország továbbra is az autógyár központja marad.

A megbeszélést azt követően tartották, hogy a cseh és a német sajtóban hírek jelentek meg arról, hogy a Volkswagen szeretné a csehországi termelés egy részét Németországba telepíteni.

– Az urak engem úgy tájékoztattak: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Skoda Auto munkahelyei itt, tehát a Cseh Köztársaságban semmi esetre se legyenek veszélyeztetve – fogalmazott a kormányfő.

Hozzátette: a Skoda Auto jövője összefügg azzal is, milyen feltételeket tud az állam kialakítani a járműipar további fejlesztésére.

– Lényegében meg tudom erősíteni, hogy Csehország a Skoda szíve és hazája és ez így is marad – mondta Maier. Rámutatott: az autógyár kapacitásának felső határán dolgozik, és csak az utóbbi évben mintegy 3000 új munkást alkalmazott. – Termékeink iránt nagy a kereslet a világban, új termelői kapacitásokat keresünk – jelentette ki. Szerinte Csehország nagy előnyét az alacsony üzemeltetési árak jelentik.

A Volkswagen konszern németországi vezetése már korábban a sajtóhírekkel összefüggésben azt állította, hogy semmiféle változásokat nem tervez a Skoda Auto márkánál.