Gyártók A Rolls-Royce kihagyja a hibrideket és egyből elektromos autók gyártásába kezd

A Rolls-Royce kihagyja a hibrideket és egyből elektromos autók gyártásába kezd

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.06 10:41

A Rolls-Royce kihagyja a hibrideket és egyből elektromos autók gyártásába kezd

A Rolls-Royce-ok egyszer elektromos meghajtásúak lesznek, és önvezető funkciókkal is rendelkeznek majd. Ez azonban nem a közeljövőben valósul meg.

Hirdetés

Torsten Mueller-Otvoes, a Rolls-Royce vezérigazgatója a Goodwood Fesztiválon beszélt arról, hogy a vállalat elektromos meghajtásban gondolkodik.

Míg a luxusautó gyártó szerint az elektrifikáció a jövő meghajtási rendszere, senki nem tudja megjósolni, hogy mikor tűnnek el a belső égésű motorok.

Az átmeneti időszakban, vagyis mielőtt az elektromos autók technológiája megfelelően fejlett lesz, Mueller-Otvoes szerint a Rolls-Royce ügyfelei nem egyeznek ki a hibrid meghajtás kompromisszumával.

A vezérigazgató szerint az emberek azért vásárolnak Rolls-Royce járműveket, mert ezek a maximális luxust nyújtják, így nem lehet semmi tökéletlenség. A márka ezért nem jó egy forradalmi technológia kikísérletezésére.

Mueller-Otvoes továbbá azt gondolja, hogy az önvezető technológiák jelen lesznek a jövő Rolls-Royce-aiban, de ez nem prioritás a márka és az ügyfelek számára, mivel a Rolls-Royce-okat többnyire hivatásos sofőrök vezetik – írta meg a caradvice.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink