Gyártók A Nissan szerint globális forradalom zajlik

A Nissan szerint globális forradalom zajlik

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.26 11:04

A Nissan szerint globális forradalom zajlik

2013-ban egy japán taxivállalat teljes, hagyományos taxikból álló flottáját kibocsátásmentes Nissan Leafekre cserélte, és ezzel csökkentette a környezetet érő terhelést. A Nissan szerint ez volt az elektromos taxik globális forradalmának első lépése.

Hirdetés

Ezután spanyol, holland, magyar, angol, jordániai, mexikói és lengyel taxivállalatok is követték a példát, és kibocsátásmentes Nissan elektromos taxikat állítottak forgalomba.

Ma a gyártó autói öt kontinens 26 országában és 113 városában teljesítenek taxiként szolgálatot. Akár Budapesten is lehetőség van a GreenTaxi szolgáltatásait igénybe venni, melynek flottájában kizárólag 100%-ban elektromos Nissan Leaf-ek találhatóak.

A taxivállalatok alacsonyabb kibocsátást, jelentős megtakarítást és olcsóbb fenntartást nyertek, míg az ügyfelek számára a csendes és kényelmes utazás jelenti a pozitív változást. A kibocsátásmentes taxik használata okos döntés, amely az ügyfelek és a taxiflották számára is elhozza az intelligens mobilitást- áll a Nissan közleményében.

A vállalat az elektromos járművekre építő intelligens mobilitással az autók vezetésének, meghajtásának és társadalmi integrációjának teljes átalakítása felé tart.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink