A Nikola One hidrogén teherautó futurisztikus belsőt kapott

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.10. 13:09

A Nikola Motor Company még tavaly év végén bemutatta hidrogén-meghajtású kisteherautóját. A hálófülkés verzió a Nikola One, a hálófülke nélküli pedig a Two.

A belső tér futurisztikus hangulatot áraszt. A sofőr interfésztől kezdve, a műszerfal egyszerű és zavartalan, de egy nagy, középső érintőképernyő uralja. Használat közben a kijelző egy térképet mutat, sofőr és vállalati információkkal. A digitális panel hasznos információkat nyújt a vezetési távolságról, továbbá animációkat olyan autókról, amelyek a sofőr vakfoltjaiban haladnak.

A hálórész nagyon érdekes, futurisztikus. Egy emeletes ágy van benne, tároló dobozok, TV, és egy asztalka. Az ágy melletti irányító egység rengeteg funkciót segít korlátozni, például a légkondit, a fűtést, és a fényeket, Wi-Fin keresztül. A felső ágy kivehető, és átalakítható tároló rendszerré.

A Nikola további frissítéseket is bemutatott. A One 6x4 összkerék meghajtású lesz, 60 fokos fordulatot tud megtenni majd. Kompatibilis lesz dupla, vagy egysoros kerekekkel.

A Nikola One közúton történő tesztelése jövőre kezdődik.