Gyártók A Mercedesé a világ leggyorsabb kombija

A Mercedesé a világ leggyorsabb kombija

autopro.hu/B.B. | 2017.02.04 06:30

A Mercedesé a világ leggyorsabb kombija

A sportkocsikat megszégyenítő tudású, AMG kivitelű géppel újabb képzeletbeli versenyt nyertek meg a stuttgartiak.

Hirdetés

Aki csak kicsit is követi a híreket, tudja, nem ma kezdődött az autóipari legek hajszolása. A gyártók szinte minden fejlesztésből presztízskérdést csinálnak, így a sebességmámor az olyan, hétköznapokban egyébként sokoldalú kocsikra is kiterjed, mint a kombik. Nem hiába, hiszen azon túl, hogy a vetélkedés ösztönzi a piaci versenyt, a sorból valamivel kitűnő gépek extra marketingértékkel bírnak.

Nagyjából e gondolkodásmód alapján hozta létre a Mercedes az AMG E63 jelű modell kombi változatát. A gép V8-as, biturbós motorja az összes kereket hajtja, az erő továbbításáért egy kilencfokozatú, duplakuplungos váltó felel, írja az Autobild. A kétféle motorváltozat 571, illetve 612 lóerőt szabadít az aszfaltra, a nulla-százas sprint így a „gyengébb” kivitel esetében sem kerül 3,6 másodpercnél többe. A végsebesség 250 (felár fizetése esetén 290) kilométer óránként – ez természetesen a leszabályzásnak köszönhetően ilyen alacsony.

A kocsi kívül-belül egyébként sokban osztozik az E63 kinézetével. A legnagyobb eltérés természetesen a csomagtér környékén van, hiszen az erőmű alaphelyzetben 640 liternyi csomagot nyel el, ami az ülések lehajtásával 1820 literre is növelhető.

A gép természetesen az Audi RS, valamint a BMW M sorozatainak jelenthet konkurenciát. A lecke adott, bár arra azért nem fogadnánk, hogy a csillagos márkától nem hódítják el a képzeletbeli trófeát néhány éven belül.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink