Gyártók A Lucid Motorsnak pénz kell, de a Fordtól nem kap

A Lucid Motorsnak pénz kell, de a Fordtól nem kap

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.08 11:08

A Lucid Motorsnak pénz kell, de a Fordtól nem kap

Az elektromos autógyártó Lucid Motors új finanszírozási tényezőt keres, és a Ford Motorral folytatott átvételi tárgyasokat követően megfontolja az eladást.

Hirdetés

A kaliforniai vállalat felfogadta a Morgan Stanley-t, hogy segítsen pénzt szerezni, amiből a további fejlesztéseket eszközölhet és Arizonában egy új gyárat építhet.

A Lucid felkereste a Ford legfelsőbb vezetését a lehetséges eladással kapcsolatban, de a vállalat nem akar új üzletet.

A 2007-ben alapított Lucid 2018-ban kezdi gyártani teljesen elektromos luxusszedánját. A Tesla-rivális vállalat kiadott egy videót, melyen Air modellje 235 mérföld/órás sebességgel száguldozik.

A Lucid, ami először elektromos buszokhoz gyártott akkumulátorokat Kínában, már több mint 100 millió dollárt kapott különböző ázsiai befektetőktől, de mára a negyedik finanszírozási körét kezdi.

Peter Rawlinson technológiai igazgató elmondta. – „Felelőtlenség lenne elkezdeni bármit is, amíg nincs hozzá pénzügyi keretünk.”

Az arizonai gyár 700 millió dollárba fog várhatóan kerülni. Rawlinson azt is elmondta, hogy a Lucid-ot elragadtatta a befektetők válasza, azonban azt nem akarta elmondani, mekkora összegű bevételekről van szó, és hogy mi történt a Forddal közös megbeszéléseken.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink