Gyártók A Honda 2025-re piacra dobná a tökéletes önvezető autót

A Honda 2025-re piacra dobná a tökéletes önvezető autót

autopro.hu/R.M. | 2017.06.13 09:22

A Honda 2025-re piacra dobná a tökéletes önvezető autót

Bár nem sietnék el az új technológiákra való átállást, a tervek szerint fokozatosan növelik majd az alternatív meghajtású, illetve önvezető technológiát alkalmazó autóik számát.

Hirdetés

A japán autógyártó óriás úgy tűnik, nem olyan optimista, mint több versenytársa, sokkal inkább a biztosra megy. A cég ugyanis a napokban tudatta egy közleményben, hogy 2025 előtt biztosan nem készülnek el a teljesen egyedül közlekedő önvezető autóval. Ez viszont már teljes értékű önvezető technológia lenne, külső beavatkozás nélkül. Ennek ellenére a vállalatnak addig is vannak tervei, ugyanis 2020-ig érkeznek még félönvezető technológiájú autók is a márka logójával.

A hosszútávú terv pedig a „Vision 2030” keretein belül valósul meg, amelyben meg szeretnék növelni a közös a munka arányát és a koordinációt a fejlesztés, a kutatás és a gyártás folyamatai között. Emellett a környezetbarát energiáról sem feledkeznek meg, 2030-ra terveik szerint az autóik kétharmada hibrid, elektromos vagy hidrogéncellás meghajtású lesz - írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink