Gyártók A Genesis új crossovere elektromos hajtású lesz

A Genesis új crossovere elektromos hajtású lesz

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.09 11:35

A Genesis új crossovere elektromos hajtású lesz

A 2021-es év nagy dobás lesz a Hyundai luxusmárkájának, a Genesisnek. A vállalat forgalomba hozza harmadik, eddig titkolt crossoverét.

Hirdetés

Egy kisautóról lesz szó, ami a vállalat korábbi két crossoverénél is kisebb lesz.

A Genesis ugyanabban az évben fogja piacra dobni elektromos autóját.

Manfred Fitzgerald a Genesis vezetője az Automotive News-nek elmondta, hogy ezek az autók azért vannak, hogy fejlesszék a márka tudatosságát, de kétségtelenül növelik az eladásokat is.

A luxusmárkák is kezdik felfedezni, hogy manapság a crossoverek az eladások kulcselemei. A Buick és a Cadillac erre a legjobb példák. Az elmúlt hónapban a Buick eladásainak 85%-a a crossoverekből származik, a Cadillacnél az XT5-ből és az Escalade-ből pedig többet adtak el, mint az összes többi modellből együttvéve. Csak úgy van értelme, hogy a Genesis bővíti kínálatát, ha a crossover piac nem mutatja jelét, hogy kezd lelassulni.

Elekromos autót kínálni is egy alaplépés, ahogy egyre több vállalat, részben luxusautó gyártók is az elektrifikáció felé fordulnak.

A Volvo is bejelentette már, hogy innentől minden egyes új modellje valamilyen szinten elektrifikált lesz, továbbá a Mercedesnek is van egy elektromos autója, amin jelenleg dolgozik.

Lépést tartani ezzel a fejlődő piaci szegmenssel az, ami segíthetne a Genesisnek, hogy még gyorsabban fejlessze hírnevét, mint versenyképes luxusmárka.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink