Gyártók A Faraday Future egymillió négyzetlábas üzemet bérel Kaliforniában

A Faraday Future egymillió négyzetlábas üzemet bérel Kaliforniában

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.08 14:45

A Faraday Future egymillió négyzetlábas üzemet bérel Kaliforniában

Múlt hónapban, amikor a Faraday Future visszavonta Las Vegas melletti 650 ezer négyzetlábas gyárának terveit, már nem lepett meg senkit a rossz hírrel. Most azonban jó dolog történt, mivel a startup elektromos autógyártó bejelentette, Hanfordban, Kaliforniában bérel egy már létező üzemet.

Hirdetés

Az egymillió négyzetlábas létesítmény stratégiai helyet foglal el, a Szilikon-völgy és Los Angeles elektromos gyártói között.

Stefan Krause, a pénzügyi igazgató közleményében elmondta, ez egy fontos lépés a vállalat számára, és hogy a munkavállalók, a befektetők, a beszállítók, és a jövőbeli felhasználók különleges türelmet gyakoroltak a vállalattal szemben a nehéz időkben.

A Faraday Future továbbá azt is elmondta, hogy több mint 300 alkalmazott és önkéntes támogató utazott Los Angelesből Hanfordba, hogy elkezdjék a takarítást.

A vállalat 1300 dolgozót szeretne foglalkoztatni a gyárban, három műszakban. Az első járműve, a Faraday Future FF91-et pedig 2018 vége felé szeretnék piacra dobni.

A Kaliforniai Kormányzói Hivatal Üzleti és Gazdasági Fejlesztése elmondta, hogy a Faraday Future bejelentése egy következő lépés Brown kormányzó célja irányába, amely kimondja, hogy másfél millió zéró károsanyag-kibocsájtású járművet akar az utakon tudni 2025-re. Ha a Faraday Future eléri céljait, Kalifornia Állam eléri a kormányzó céljait, és a Hivatal folytathatja a segítségnyújtást a vállalat számára a növekedésben és a terjeszkedésben is – mondta el Panorea Avdis, a Hivatal igazgatója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink