Gyártók A Corsa issza meg elsőként az Opel-PSA tranzakció levét

A Corsa issza meg elsőként az Opel-PSA tranzakció levét

autopro.hu/B.B. | 2017.03.10 06:27

A Corsa issza meg elsőként az Opel-PSA tranzakció levét

Mivel az Opel felvásárlása utáni egyik legfontosabb feladat a márkák kínálatának és technológiai megoldásainak összehangolása, a korábban tervezetthez képest később érkezhet a piacra a népszerű kisautó legújabb kiadása.

Hirdetés

Csak 2020-ban jelenhetnek meg a kereskedésekben az első, immár a PSA technológiájával felszerelt Opel/Vauxhall modellek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő években még minden a megszokott kerékvágásban halad majd. A felvásárlás első, fogyasztók által is érezhető hatása a Corsa legújabb verziójának késése lehet, írja az Automotive News.

A Corsa az egyik olyan, szép múltra visszatekintő modell, melynek már-már menetrendszerint érkeznek a kisebb-nagyobb frissítései és megújuló verziói. Pontosan ebben hozhat változást az Opel és a PSA tervezett technikai konvergenciaprogram elindítása, hiszen a PSA elemzőinek egyik előadási anyagából kiderült, a szubkompakt szegmensbe tartozó típus legújabb verziója csak 2020-ban érkezhet.

Carlos Tavares kijelentése szerint ugyanakkor ezt követően igazi offenzíva indul, 2020 és 2023 között már öt újabb PSA-alapú, de Opel logóval ellátott modell jelenik majd meg a gyártó kínálatában. Ide tartozik az a hír is, hogy az Opel, a Peugeot és Citroen márkák egyaránt folytatják jelenlegi marketingstratégiájukat, vagyis egyelőre komoly pozicionálási változásokra nem kell számítani.

Tavares egyben megerősítette pozíciójában az Opel-vezér Karl-Thomas Neumannt, mondván, bíznak benne, hogy a szakember folytatja eddigi kiváló munkáját, illetve hogy ennek köszönhetően a jövőben az Opel is csatlakozik a nyereségesen működő autógyártók körébe. A franciák célkitűzése szerint az Opel három éven belül eléri a plusz két százalékos üzemi árrést, az előirányzatok szerint 2026-ra ugyanez az érték már 6 százalék lesz. Ebben segíthet, hogy a PSA és az Opel működésének összehangolása miatt várhatóan 1,7 milliárd dolláros megtakarítás érhető el, azonban az cégvezetőkre még így is komoly munka vár.

Kiemelt Partnereink