Gyártók A C5 Aircross Hybrid SUV a Citroën elektromos offenzívájának első modellje

A C5 Aircross Hybrid SUV a Citroën elektromos offenzívájának első modellje

autopro.hu/B.A. | 2019.11.14 04:30

A C5 Aircross Hybrid SUV a Citroën elektromos offenzívájának első modellje

A francia márka elektromos offenzívája célja, hogy 2025-re elektromos változatban is elérhető legyen a márka valamennyi modellje. A kínálat bővítése már 2020-ban elkezdődik.

Hirdetés

A nagy teljesítményű belső égésű motorok mellett tisztán elektromos és plug-in hibrid modellekkel gazdagodik a választék. Az új C5 Aircross Hybrid SUV-ot követően minden újonnan bevezetett modell rendelkezik majd elektromos változattal is. A Citroën ezzel azt akarja bizonyítani, hogy a felelős energiaátmenet elkötelezett híve, továbbá, hogy valamennyi szegmensben és piacon az ügyfelek használati szokásait maximálisan szem előtt tartó és minél szélesebb körben elérhető modellek forgalmazására törekszik.

Elektromos közlekedés előnyei

A C5 Aircross Hybrid SUV teljesen egyedi karakterű, vonzó és modern high-tech SUV. A csúcskategóriát képviselő autóval a hétköznapokban az 50 kilométeres, WLTP-szerinti hatótávnak köszönhetően gondtalanul élvezhető az elektromos közlekedés előnyei. A korlátozott forgalmú övezetekbe is bátran be lehet hajtani, hosszabb utak alkalmával pedig bármikor át lehet váltani hagyományos meghajtásra.

Advanced Comfort

A kocsit a mindennapos közlekedésben hangtalan és vibrációmentes működés és egyedülálló fedélzeti kényelem jellemzi. A többrétegű, zajszűrős első ablaküvegek, a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés és az Advanced Comfort ülések jóvoltából az autó – a hajdani Citroën modellekhez hasonlóan – szinte repülőszőnyegként suhan.

Sima és élvezetes elektromos vezetés

320 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomaték, egyenletes gyorsulás és kuplung nélküli váltások jellemzik az autót az elektromos vezérlésű ë-EAT8 automata sebességváltó jóvoltából. 225 lóerő összteljesítményével az új C5 Aircross Hybrid SUV elsőrangú dinamikus jellemzőket és fokozott vezetési élményt kínál. A rendszerteljesítmény a 180 lóerős benzinmotor és 80 kW-os villanymotor kettőséből áll össze.

Három egyforma ülés

A hátsó ülések alá beépített nagyfeszültségű akkumulátornak köszönhetően variálhatóság szempontjából a C5 Aircross SUV plug-in hibrid változatban is kategóriagyőztes: 3 egyforma, dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó hátsó üléssel és rekordméretű (460– 600 literes) csomagtartóval rendelkezik a C-SUV plug-in hibridek szegmensében.

Nyitókép: Citroen

Hirdetés

Kiemelt Partnereink