Gyártók A 2019 legvonzóbb munkahelye díjat az Audi Hungaria kapta

A 2019 legvonzóbb munkahelye díjat az Audi Hungaria kapta

autopro.hu | 2019.10.10 12:00

A 2019 legvonzóbb munkahelye díjat az Audi Hungaria kapta

A rugalmas munkavégzés, stabilitás és az alapfizetés a legfontosabb munkahely-választási tényezők a jövő munkavállalói számára – derült ki a PwC Magyarország felmérésből.

Hirdetés

Az Audi Hungaria Zrt. kapta a „PwC 2019 Top 10 Legvonzóbb Munkahelye Díj összesített 1. helyezése” címet, valamint a díjátadón a győri vállalat vehette át a legvonzóbb autóipari gyártó kategória első helyét is.

16 és 28 év közöttiek

A PwC Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is felmérte a jövő munkavállalóinak munkahely-választási preferenciáit. A kérdőívet több mint 37 ezer 16 és 28 év közötti középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő töltötte ki.

A munka és a magánélet egyensúlya, hosszú távú szakmai perspektíva

„Megtisztelő az Audi Hungaria számára, hogy a felmérés eredményeként ismét vállalatunk kapta a legvonzóbb munkáltató-díjat, valamint az iparági kategória első helyét. A megváltozott munkaerőpiaci elvárások tükrében az Audi Hungaria számára hangsúlyos annak megismerése, hogy jövőbeli munkavállalói milyen preferenciákat fogalmaznak meg. A vállalatnál alapvető fontosságú olyan munkakörnyezet biztosítása, amelyben optimálisan meg tud valósulni többek között a szakmai fejlődés, a munka és a magánélet egyensúlya, valamint a csúcstechnológiájú, innovatív munkavégzés”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria innovatív munkahelyeket és hosszú távú szakmai perspektívát biztosít munkatársainak. A vállalat szakmai fejlődési utakat, személyre szabott képzéseket kínál Győrben, de a munkatársak a konszern világszerte működő gyártó telephelyein is kipróbálhatják magukat.

A gyártóknál a Robert Bosch Kft. az első

Az autóipari gyártók kategóriában Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. végzett a második, míg a BMW Manufacturing Hungary Kft. a harmadik helyen. Gyártó kategóriában a Robert Bosch Kft. lett az első, a General Electric Internationalt és a Continental Magyarországot megelőzve.

Élményalapú foglalkoztatás

„Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, a ránk szavazó diákoknak és pályakezdőknek ezúton is köszönjük a támogatást. Az elismerés valamennyi Boschnál dolgozó kolléga érdeme is egyben” – mondta Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrás igazgatója. Somogyi András hozzátette: a Boschnál az elmúlt években kiemelten fontos szemponttá vált az élményalapú foglalkoztatás és a munkavállalók naprakész tudását támogató folyamatosan megújuló képzések biztosítása. A Bosch folyamatos törekvése, hogy nemzetközi vállalatként változatos, inspiráló és kreatív munkakörnyezetet teremtsen a kollégáknak.

A Bosch csoport 9 magyarországi vállalatával a legnagyobb külföldi ipari munkaadó Magyarországon. A vállalatcsoport hatvani, miskolci, maklári és egri gyáraiban évek óta jelen vannak az IoT és Ipar 4.0 számára fejlesztett Bosch megoldások. A Bosch gyáraiban gyártott termékek nemcsak egyszerű alkatrészek, hanem a jövő formálói is egyben.

Vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér

A rugalmas munkavégzés, stabilitás és az alapfizetés a legfontosabb munkahely-választási tényezők a jövő munkavállalói számára. A teljesítmény alapú honoráriumnál vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér, és meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is a 16-28 éves korosztály számára – derült ki a PwC Magyarország felmérésből.

Szívesen mennének multihoz

A kutatásából kiderül, hogy a válaszadók döntő többsége (96 százalék) utánanéz a cégnek, mielőtt beadja jelentkezését. A fiatalok 63 százaléka szívesen dolgozna multinacionális vállalatnál, míg 28 százalékuk startup-nál is elhelyezkedne. A megkérdezettek mindössze alig több mint ötöde (21 százalék) vélte úgy, hogy az állami szféra is vonzó munkavállalási lehetőség.

Maradnának Csongrádban

A 25 év alatti válaszadók 94 százaléka megfontolná az országon belüli költözést. Csongrád megyében a legnagyobb azoknak az aránya (78 százalék), akik szívesen maradnának jelenlegi lakóhelyükön. További érdekesség, hogy a Heves megyei válaszadók több mint fele (54 százalék) akár a Győrbe költözést is el tudja képzelni egy vonzó munkahely érdekében. Azonban nemcsak a mobilitásban, hanem egyéb munkahelyválasztási preferenciákat illetően is láthatóak régiók közötti különbségek: a vállalatnál kapott szakmai képzés például Hajdú-Bihar megyében az 5. legfontosabb szempont, addig a fővárosban mindössze a tizedik.

Szakmai képzések és előremenetel

A Magyarországon húzóágazatnak számító autóipar szereplői a szakmai képzéseket (4.), valamint a valós teljesítményen alapuló előremenetelt (7.) szem előtt tartva szólíthatják meg sikeresen az Y és Z generáció munkavállalóit.

Nyitókép: Audi Hungaria (A képen Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója és Gombos Klára, az Audi Hungaria Zrt. személyügyi referensek, személyügyi marketing, utánpótlás-programok területének vezetője)

Kiemelt Partnereink