Gyártók

Erősödik Kínában a Ford

A kínai piac robbanásszerű növekedésénél is nagyobb mértékben nőhetnek a Ford eladásai az idén Kínában, a világ legnagyobb autópiacán.

Szerző: | 2010.09.19. 21:18

SZKT-ARC alacsony padlós trolibusz Szegedről

A Szegeden szombaton rendezett I. Trolibusz Napon bemutatták a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) saját fejlesztésű és gyártású csuklós, alacsonypadlós SZKT-ARC típusú trolibuszát.

Szerző: MTI | 2010.09.18. 18:47

Sina Simon-díjat kapott a Magyar Suzuki

A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyarországi Görögök Kutatóintézete a magyar tudományos élet széles körű támogatásáért Sina Simon-díjjal jutalmazta a Magyar Suzuki Zrt.-t.

Szerző: | 2010.09.18. 17:37

Ne szenvedjenek hátrányt a magyar buszgyártók

- Első lépcsőben azt szeretnénk elérni, hogy a magyar gyártók ne szenvedjenek hátrányt a közbeszerzési eljárásokon, s ha elértük, jöhet a második lépcső, hogy előnyt is élvezzünk - hangsúlyozta a pénteki budapesti Buszgyártói Nyílt Napon dr. Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke.

Szerző: Koloszár Tamás | 2010.09.17. 17:23

A NABI Siriusa kigördült Kaposvárról

Ünnepélyes keretek között pénteken kigördült a NABI Kft. kaposvári üzemének csarnokából a NABI Sirius névre keresztelt autóbusz. A magyar és az európai autóbusz piacra tervezett jármű fontos lépés a magyarországi járműipar megújulásában és a NABI termékfejlesztésében. A sorozatgyártásra előkészített gépjárműcsalád első darabja Kaposvárott, a helyi tömegközlekedést segíti.

Szerző: Heimer György | 2010.09.17. 16:57

Audi Terminál A1-es premierrel

Teljesen új építészeti koncepció alapján épült az Audi Centrum Budapest új Audi márkakereskedés és szervizközpont. Az Audi Terminál - a világban összesen mintegy 700 helyen felépített Audi Hangár koncepciót követő - új építészeti projekt, mely a márkát körülvevő városi környezetbe helyezi a márka magas minőségét.

Szerző: Heimer György | 2010.09.16. 21:42

Elektromos töltőállomást mutattak be Székesfehérváron

Az elektromos autók "tankolására" szolgáló elektromos töltőállomást mutatott be szerdán Székesfehérváron a TZ Elma Zrt.; a "kútnál" egyszerre négy autót lehet feltölteni, s alkalmas gyorstöltésre is.

Szerző: | 2010.09.15. 21:58

Súrlódási és kopásviszonyok optimalizálása a járműiparban

A győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszéke az Audi Hungaria Motor Kft. műszaki fejlesztési részlegével közösen rendezte az I. nemzetközi Győri Tribológia Konferenciát.

Szerző: Winkler Csaba | 2010.09.15. 10:23

Nem csak a Mercedesre figyel az új kecskeméti rektorhelyettes

– A Daimler a nagyvállalatokhoz hasonlóan alapvetően provinciális, azaz igényeit közvetlen környezetéből szeretné kielégíteni – mondja Palkovics László professzor, a Kecskeméti Főiskola új, stratégiai rektorhelyettese, aki mindhárom kar érdekeit szem előtt tartva kíván dolgozni.

Szerző: | 2010.09.15. 07:18

Zöld autókkal készül Párizsra a Nissan

A közeledő Párizsi Autószalonon a Nissan első ízben mutatja be azt a koncepcióautót – Townpod –, amely jelzi, hogy a márka hogyan bővítené károsanyag-kibocsátástól mentes járművei sorát.

Szerző: | 2010.09.14. 12:46

Buszgyártói-nap Budapesten, NABI premier Kaposváron

Szeptember 17.-e péntek busznap lesz Magyarországon. Míg Budapesten Buszgyártói Nyílt Napot tartanak a hazai cégek legjobbjai, Kaposváron a NABI (North American Bus Industries) mutatja be Sirius városi autóbuszát.

Szerző: autopro.hu | 2010.09.14. 11:28

Elektromos vonal a versenymotorsportban

Környezetkímélő elektromos verseny-motorkerékpárok gyártásáról állapodott meg a Remy , az indiai Bajaj és az oregoni Portlandben működő Motoczysz motorkerékpárgyár. Az új járgányoknak nincs káros emissziója, és nem is dübörögnek.

Szerző: | 2010.09.13. 11:13

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink