Gyártók 800 ezres visszahívást rendelt el a Ford

800 ezres visszahívást rendelt el a Ford

autopro.hu/B.B. | 2017.01.16 06:31

800 ezres visszahívást rendelt el a Ford

A több százezres, GT, Mustang és Fusion modelleket is érintő kényszerjavítással már közel hárommillióra emelkedett a gyártó által a légzsákbotrány miatt javított kocsik száma.

Hirdetés

Alig két hete tart 2017, máris jópár autóipari visszahívást jelentettek be a gyártók. A társasághoz most egy 816 ezer Ford, Lincoln és Mercury modellt érintő esettel a Ford is csatlakozik. Az egytől egyig az USÁ-ban gyártott gépek nagyjából négyötöde az Államokon belül talált gazdára, húsz százalékukat Kanadában értékesítették.

A 2005 és 2009 között készült gépek közül többnyire a Mustang, GT, Fusion, Ranger, Edge típusok tulajdonosai számíthatnak a visszahívásról szóló értesítésre. A javítás oka a Takata-légzsákok már jól ismert hibája: egy balesetnél fennáll a veszély, hogy a biztonsági kiegészítő túl nagy erővel lép működésbe, ezzel pedig többet árt, mint használ.

Bár a problémás alkatrészek csak az USÁ-ban 11 halálesetet és 180 személyi sérülést okoztak, mivel a Ford mostani visszahívásában érintett kocsik esetében nem ismert hasonló esemény, valószínűleg megelőzési okból kerül sor elrendelésére.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink