55 ezer szimuláció, 900 mérnök, 6,4 millió festék – így gyárt a Seat

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.01.05. 15:00

Több, mint 2,9 millió négyzetmétert fed le a gyár területe, ami megközelítőleg 400 futballpályának felel meg, és évente 400 ezer gépkocsit gyárt. Ezek a Seat martorelli gyárának számai. Mutatjuk, milyen számok vannak egy-egy gépkocsi elkészítése mögött.

Az eredeti koncepció kigondolásától négy év telik el a kész gépkocsi legyártásáig, de gyakorlatilag minden egyes új modell mindig ugyanúgy kezdi meg létezését: egy ceruzával és egy papírlappal. A gépkocsi végleges formájának papírra vetéséig közel 1000 vázlat készül, a Seat Műszaki Központjában a rajzok a háromdimenziós megjelenést kapnak, és az autók agyagból készült modellekként nyerik el végleges formájukat, melyhez körülbelül 5 ezer kg agyag szükséges. Egy új szín kifejlesztéséhez három év intenzív munkája szükséges, és a martorelli gyárban összességében évente 6,4 millió liter festéket használnak fel. Ezzel a mennyiséggel százszor lehetne átfesteni a párizsi Eiffel tornyot.

A műszaki központ több mint 900 mérnököt alkalmaz, akik a modelleket kidolgozása során évente hozzávetőlegesen 55 ezer szimulációt valósítanak meg. Évente megközelítőleg 400 illat- és érintési teszt valósul meg a gépkocsi belsejének minden alkatrészét és alkotóelemét érintve, mindez annak érdekében, hogy a jövőbeni ügyfeleknek kellemes élményt nyújtsanak.

Mielőtt egy új modell bekerül az értékesítési hálózatba, megközelítőleg 50 mérnök teszteli a prototípust, az adott gépkocsi képességeinek határát feszegetve a 120 ezer kilométeres tesztperiódus során megvalósuló nyári és téli vezetési próbákon, ami egyaránt jelent sivatagban és a jeges utakon való vezetést.

A csarnokokban több mint 2 ezer robot dolgozik az egy gépkocsit jelentő, 3 ezernél is több alkatrész összeszerelésén. A folyamat végén a legyártott gépkocsik 80 %-át exportálják 75 országba.