Gyártók 3D nyomtató vállalkozásba fektet a BMW i

3D nyomtató vállalkozásba fektet a BMW i

autopro.hu/R.M. | 2017.02.09 12:03

3D nyomtató vállalkozásba fektet a BMW i

A német autógyártó újabb start-up céggel bővíti csapatát: az amerikai Desktop Metal fém alkatrészek nyomtatásával foglalkozik.

Hirdetés

BMW i, ami kvázi az autógyártó elektromos autókra specializálódott almárkája, már a 2011-es megalakulása óta támogat és vásárol fel innovatív, új technológiákat felhasználó cégeket. Ezen vállalkozások sorát bővítették a héten a Desktop Metallal. A massachusettsi start-up 3D nyomtatással foglalkozik, ezen belül fémmel dolgoznak.
A BMW szerint ez több mint egyszerű befektetés, a későbbiekben szeretnék felhasználni a Desktop Metal technológiáját saját gyártási folyamataikban. A 3D nyomtatás ugyanis egyrészt nagyban csökkenti egyes alkatrészek előállításának költségét, másrészt jelentősen megrövidíti a tervezési időt.

A német autógyártó már ezelőtt is olyan cégekbe fektetett be, mint például a Chargepoint, ami a töltési technológiában segít a BMWnek, vagy a Nauto, amely önvezető technológiákon dolgozik. De megemlíthetjük a Turot is, amely egy autóbérlő alkalmazás, vagy a parkolóhely találó app készítőjét a Justparkot – és a sort folytathatnánk. A 3D nyomtatás területén sem ez lesz az első partnerük, nem is olyan régen fektettek be a Carbon3D-be, ők viszont műanyag alkatrészeket készítenek, szemben a Metal Desktop fém termékeivel- írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink