Gyártók 2500 milliárdból válna globális prémium gyártóvá a Volvo

2500 milliárdból válna globális prémium gyártóvá a Volvo

autopro.hu | 2016.02.19 07:09

2500 milliárdból válna globális prémium gyártóvá a Volvo

Az előzetes adatok szerint a svéd autógyártó rekordévet zárt tavaly, a további növekedés fenntarthatóságáért óriási beruházási programot indít.

Hirdetés

A Volvo 2015-ben 503 ezer 127 autót értékesített, ám a vezetőség már a jó eredmény ünneplésekor is a további terveken gondolkodik: középtávon ezt az értéket 800 ezerre szeretnék növelni. Ehhez felül kell múlniuk a tavalyi eredményeket, ami már önmagában is szép teljesítmény lenne: az elmúlt évben a Volvo bevétele és eladásai is soha nem látott szintre emelkedtek.

A svédek szerint a célok eléréséhez a fejlesztéseken át vezet az út: ennek megfelelően a napokban Stockholmban nyolcmilliárd eurós (mintegy 2500 milliárd forintos) beruházást jelentettek be, ami a Volvót a vállalat vezérigazgatója szerint globális prémiumgyártóvá lépteti majd elő. Hakan Samuelsson a programról egyelőre csak annyit árult el, hogy a modellpalettát folyamatosan frissítik majd.

A svédek folyamatosan frissítik majd kínálatukat

Az eurómilliárdos fejlesztést részben a 2015-ös eredmények teszik lehetővé, ugyanis a gyártó üzemi eredménye megháromszorozódott: a 2014-es 225 millióról 700 millió euróra nőtt. A forgalom 20 százalékkal, a működési árrés 4 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Kiemelt Partnereink